ориентири 15 фев. 2019 2019-02-15 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBa2RRIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--e179439e4da3241df034d538076670ee46c6970c/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33831.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Бургаската опера се сдоби с модерна озвучителна техника

Операта в Бургас вече разполага с нова техника, която ще предоставя по-добър звук по време на спектаклите.

Новината беше съобщена по време на концерта на Еделина Кънева и Орлин Горанов „Приказка за двама“.

Техниката е дарение на бургаския бизнес елит. Средства са събрани по време на благотворителен бал, проведен миналата година от Инициативен комитет на бургаските жени в бизнеса.

Основната заслуга е на дамите Марина Бошнакова, Видка Вълчева и Ваня Чолакова, които организираха цялото събитие, набраха нужните средства за техниката, закупиха и дариха устройствата. Те бяха поздравени от сцената от Еделина Кънева, която беше конферанс на благотворителното събитие и търга за набиране на средствата.

„За мен е чест и удоволствие да съобщя, че вече е реализирано дарението от бургаския бизнес, като е закупена и доставена озвучителна система от Германия за Държавна опера Буграс. Използвам случая да благодаря от името на ръководството и целия екип на операта на всички участници в благотворителната вечер „Да помогнем музиката да не замълчи“. И всичко това се случи благодарение на инициативния комитет на бургаските жени в бизнеса. Поклон пред това благородно дело!“, каза Еделина Кънева.

Дарението включва осем тонколони, които представляват изключително модерна четирилентова система.  Освен тях са закупени и усилватели, снабдени с най-модерния начин за управление на системата, за да се получат перфектни параметри и отлична настройка в залата. Системата е 7,2 киловата, като параметрите са подходящи за най-разнообразни стилове музика – през рок, поп и джаз до класическа музика.

Новата техника ще бъде настроена на място от специалисти, за да се синхронизира оптимално към особеностите на залата.

Операта вече ще разполага също с един от най-съвременните дигитални озвучителни пултове – четиридесетканален, с най-съвременна цифрова комуникация, който ще приема сигналите от сцената. Пултът има огромни възможности, които се управляват през тъчскрийн дисплей, така че операторът много бързо и лесно ще постига най-качествения звук. Системата ще бъде настроена от инж. Георги Диомов, инж. Ивайло Рунев и инж. Кирил Янов, преподавател по звукотехника в НБУ.

Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...