ориентири 15 фев. 2019 2019-02-15 2019-02-15 https://www.burgas-reporter.com/attachments/7b318c72f8ea7394d71e0d282e4a14ad9ad2db8a/store/fit/600/400/c3efd935f8fe56659f12f101a16c2fa42b3e06ee6518377fb2ef21373f3e/article_image

Burgas Reporter Ltd.

Бургаската опера се сдоби с модерна озвучителна техника

Операта в Бургас вече разполага с нова техника, която ще предоставя по-добър звук по време на спектаклите.

Новината беше съобщена по време на концерта на Еделина Кънева и Орлин Горанов „Приказка за двама“.

Техниката е дарение на бургаския бизнес елит. Средства са събрани по време на благотворителен бал, проведен миналата година от Инициативен комитет на бургаските жени в бизнеса.

Основната заслуга е на дамите Марина Бошнакова, Видка Вълчева и Ваня Чолакова, които организираха цялото събитие, набраха нужните средства за техниката, закупиха и дариха устройствата. Те бяха поздравени от сцената от Еделина Кънева, която беше конферанс на благотворителното събитие и търга за набиране на средствата.

„За мен е чест и удоволствие да съобщя, че вече е реализирано дарението от бургаския бизнес, като е закупена и доставена озвучителна система от Германия за Държавна опера Буграс. Използвам случая да благодаря от името на ръководството и целия екип на операта на всички участници в благотворителната вечер „Да помогнем музиката да не замълчи“. И всичко това се случи благодарение на инициативния комитет на бургаските жени в бизнеса. Поклон пред това благородно дело!“, каза Еделина Кънева.

Дарението включва осем тонколони, които представляват изключително модерна четирилентова система.  Освен тях са закупени и усилватели, снабдени с най-модерния начин за управление на системата, за да се получат перфектни параметри и отлична настройка в залата. Системата е 7,2 киловата, като параметрите са подходящи за най-разнообразни стилове музика – през рок, поп и джаз до класическа музика.

Новата техника ще бъде настроена на място от специалисти, за да се синхронизира оптимално към особеностите на залата.

Операта вече ще разполага също с един от най-съвременните дигитални озвучителни пултове – четиридесетканален, с най-съвременна цифрова комуникация, който ще приема сигналите от сцената. Пултът има огромни възможности, които се управляват през тъчскрийн дисплей, така че операторът много бързо и лесно ще постига най-качествения звук. Системата ще бъде настроена от инж. Георги Диомов, инж. Ивайло Рунев и инж. Кирил Янов, преподавател по звукотехника в НБУ.

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...