време за прогноза 15 фев. 2019 2019-02-15 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdHM0IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--d15c7d3ba21d96d87dd39ff8ac152fa5eeb58011/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33828.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Те са хитри, ние сме тъпи и затова не се разбираме… за преференциите

Майките и татките на народа ни го казаха един вид директно в лицата. Казаха ни, че понеже ние сме тъпи, те мислят вместо нас и за нас.

Искали да попречат на феномена 15/15, защото той бил…ами, не бил хубав и му се връзвали само тъпаци, които не разбирали как се гласува с преференции.

И водачите на народа казаха на народа, че ако в партийната листа имало някой чорбаджия с хиляда работници, ами работниците можели да гласуват с преференция за своя чорбаджия, защото той им е наредил тъй. Пичове партийци, ами защо тогаз изобщо сте сложили този работодател в партийната си листа, ако знаете, че е серсем?

Край. Решено е. Гласуваха го. Няма нужда да мислим повече, защото една патка мислила, мислила и от много мислене я сготвили. Късно е сега. Пейте тез робски песни. Да сме мислили на последните избори.

Сега вече в деня на изборите ни остава да гледаме тъпо в една точка, да си бъркаме в носа или да ни бъркат в…

Общо взето това ни предлагат и дават като възможност.

Излиза така, че понеже сме наистина невероятно тъпи, не бива да ни оставят в ръцете такова оръжие за масово поразяване на партийни лидери, каквото е преференциалния вот. Все едно да дадеш на луд картечница.

Затова и народните представители, повечето от които представят себе си, а не мен, тебе,  него, нея или нас в Разнородното събрание, ни отнеха тази възможност за изборна разюзданост.

Че вие представяте ли си, ако имаше възможност за пренареждане на всички места в листата за някакви избори, какво може да стане тогава?

Че нали тогава ние тъпите, можеше да се изкушим и да гласуваме не за когото ни казват умните законотворци, а за когото си искаме и не както ни казват, че трябва гласуваме, а така както ние смятаме че трябва.

И чисто хипотетично един партиен лидер заради такива преференции можеше да отиде тогава на последно място в листата, която лично е подредил. Човекът подреждал и нареждал, а някакъв си избирател ще я пренарежда. Е хубава работа. Къде дават тъй. Откъде накъде.

То и затова досега според изборните правила водачът на листата оставаше водач дори и за него да е имало само един глас след гласуването.

Ами, тъй де. Може ли Сульо и Пульо да решават вместо лидера на партията? То, ако това беше възможно, какъв е смисълът от това да има партии и лидери на партии.

На входа на държавата ни трябва да пише „Преференция тука всяка оставете…“

Много ми хареса изказването на един пожизнен български сенатор. Човекът го каза в прав текст. Който иска преференциален вот, да се яви на избори като независим, а не от името на партия. Прав е човекът. Преди години точно той се появи в Бургас като мажоритарен кандидат на избори и получи среден пръст. Или шут. Затова сега си наляга парцалите в партийните редици и по възможност в първите им места, че иначе ще изтече в канала.

Как ще гласуваме на следващите избори – се питат хората.

Ами, ще гласувате така, че да им е удобно на авторите на поправките в изборния закон.

И може да съм част от тъпите, на които отнеха правото да имат собствено мнение, но това не ми пречи да кажа, че изпитвам погнуса и отвращение.

Айде, сега. Лигавщини. Още малко и ще поискаме електронно гласуване. То пък съвсем не е подходящо за тъпи хора като нас. Кой го казва ли? Аналоговите умници в Разнородното събрание.

Е, ама то станало време за прогноза….

Днес ще разполагаме с облачно време, със слабо преваляване от дъжд и максимални температури в Бургас и региона от 6 градуса.

И не си мислете, че можете да разклатите стабилността, защото тя и лисицата вървяла зад коча и гледала как му се клатят кесиите, ама те се клатели, клатели, но не падали.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...