време за прогноза 06 фев. 2019 2019-02-06 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaFZRIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--4f4f055194d89b06a8ee6d55e0771c52134c26ad/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33746.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Притеснителното е, че всички бягат от нас…

Животът в Отечество Любезно, Как Хубаво Си Ти е едно голямо бягане с препятствия.

Всички бягат от нещо или от някого или искат да избягат. Всеки е напълно осъзнат самотен бегач на дълги разстояния.

Ей, го на. Братя Галеви, които всъщност по паспорт не са братя, но така ги наричат, съвсем по братски ,едновременно спринтираха и то без да ни кажат „адио“, пък изчезнаха в далечината.

Наскоро пък известното семейство Арабаджиеви също избяга семейно и поне до момента води с две три обиколки преднина пред тичащите след тях органи на властта. 

Избягаха, та се не видяха. 

Също като онзи турски шофьор, който беше пуснат под домашен арест, докато решат каква присъда да му прочетат заради катастрофа със смъртен случай, пък човекът избяга и изобщо не дочака да го осъдят.

Но само те да бяха, с мед да ги намажеш.

Два милиона българи са избягали от мирна България и на изпроводяк са извикали „Бягайте краченца, да бягаме“. И ако ги питаш защо го правят, ще отговорят  на чист български„Спасяваме се“

От раздираната от война Сирия пък са избягали три милиона души. Три милиона венецуелци пък избягаха от Венецуела. Ако ги питаш защо го правят, ще отговорят с думи ,които преведени на български означават „Спасяваме се“

Чак е стряскащо това съвпадение. 

Тази седмица и една боа избяга от клетката си в пловдивски магазин, както се казва на казармен език,  на прибежки и припълзявания.

Има нещо във въздуха или във водата у нас, което превръща българите в спринтьори или в маратонци. Какво ни има? Някакъв медицински проблем ли  е? То и лекарите бягат в чужбина, малко след като завършат образованието си и няма кой да постави диагноза. А българите все така бягат от нещо или избягват друго.

Например…управниците избягват да коментират това, че за последните десет години чуждестранните инвестиции у нас са намалели десет пъти. 

Това какво означава? Че инвеститорите бягат от нас или ни отбягват?

Не знам.

Знам само, че г-жа Евгения Банева също иска да избяга от родината чак в далечния и депресиращ Брюксел и затова обяви, че ще се кандидатира за евродепутат. Той и  Николай Бареков избяга преди време от нас в таз тежка чужбина, защото тук остана неразбран. Човекът ни говори толкова време на английски, а ние не го разбираме. Скъсаха му нервите представителите на "баджак журналистиката", както той беше така добър да се изрази. Какво да прави тогава при нас уважаваният консерватор международник? Ние не го заслужаваме, щом не го разбираме.

 Еее, ама то станало време за прогноза.

Ще бъде облачно, ще превалява слаб дъжд и максималните температури ще достигнат 8 градуса в Бургас и в региона.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов
Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...