време за прогноза 05 фев. 2019 2019-02-05 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaHM0IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--3ab8f28d907442ada4320a0ccb802abf766bc228/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33732.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Да не се лъжем. Робин Худ и Андрешко са всъщност крадци

Новоизбраният президент на Салвадор казал, че в страната имало пари за всички салвадорци, ако никой не ги краде.
 
Сеньор президент, вие май нещо клатите салвадорската стабилност. Вие чувате ли се какви ги говорите? Как така пари за всички? Извинявайте, ама това звучи като някаква утопия. 
Пари за всички!!! Айде, бе!!! Те и следовниците на Ленин искаха същото, че чак говореха и за това жените да са общи.
 
А иначе, не че нещо, но средният българин и роднините му все се оплакват, че нямат пари и не им достигат и са много бедни.
 
Ако искате да знаете, ама Робин Худ е бил истински крадец. Крадял от богатите и давал на бедните. По смисъла на законите  проявите му са били напълно противообществени. То и у нас е така. Поколения наред ни учат в училище, че Андрешко, който не плаща данъци и съселяните му, които не плащат данъци, са добрите, а данъчните служители са лошите. 
 
Когато една държава гарантира на своите граждани сигурно бъдеще на бедняци, значи нещо в управлението и е не е наред. 
Но бедните винаги могат да бъдат успокоени с това, че богатите също плачат. На, вижте ги семейство Баневи. Плачат. 
 
Пък у наше село има няма две три фирми печелят обществените поръчки. Хайде, пет шест да са.
Всички останали не печелят. 
Защото не е естествено. Все едно всички да печелят от лотарията. Къде ще му излезе краят. 
 
Както казваше Стоичков „Който рискува, печели, който не рискува, не печели“
Излиза тъй, че е у нас печалбата е винаги плод на някакъв риск.
Рискувам да те имам, само за мен…това пък го пееха от онзи дует „Каризма“ в миналото. 
 
Хареса ми как премиерът отказа да бъде въвлечен в калните борби по случая „Ало, ало“…човекът си гледа политиката и не го интересуват някакви скандали. И конграчулейшъните долитат от цял свят.
 
Българите ще оценят какво е направил и какво не е направил Борисов след 100 години. Ама, тези, които смятат, че не е направил нищо хубаво и онези, които твърдят обратното, няма да са живи след сто години, за да кажат тържествуващо „Аз казах ли ви на вас, а?“
Само че не е нужно да се чака сто години. Който…таковал, таковал. Кака се ожени. Парите са усвоени, проектът е изпълнен.
Какво казал шефът на някаква фирма изпълнител? „В сърцето на този град отворих такава люта рана, а сега проверяващите могат да заповядат“
 
Да, точно така. Бенковски беше казал нещо подобно. Само че той искал да промени нещо в България, а фирмите изпълнители евентуално гонят печалби от обществените поръчки.
 
Нека се върнем пак към посланието на салвадорския президент „пари има за всички“
И у нас е същото. Сигурно и вие сте чували много пъти изказвания на управляващите, които и да са те, как благо ви съобщават, че са увеличени пенсиите, минималните заплати, коледните добавки, учителските заплати, средствата за здравеопазване и прочие. Дори за цвят добавят и някой друг милиард, измъкнат от потните и хищни лапи на контрабандистите.
И слушате вие  тези бодри слова, пък някак с болка усещате, че целият този масов просперитет някак ви е заобиколил. Точно вас. Не ви става ясно защо е така, но е така.
 
Винаги така става, ако чакате някой да ви дава.
 
Ха, че то станало време за прогноза.
Днес ще има облаци, мъгли, превалявания тук там и максимални температури от порядъка на 12 градуса в Бургас и в региона.
Нека е хубав денят ви.
 
Автор: Красимир Калудов
 
Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...