време за прогноза 02 фев. 2019 2019-02-02 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaEk0IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--f24a531fcb26843e7e07313c7c4659fe4f15023b/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33714.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Ние не питаме кога ще дойде апокалипсисът, а кога ще си тръгне най-после от нас

Тия учени са големи калпазани, значи . Съгласете се, че се изложиха, а толкова много хора им повярваха. Той неслучайно оня финансист, Симеон Пицата, учените ги беше нарекъл „мухлясали синодални старци“ вместо с почтителното  „ученото си е учено“.

През XIV век фамилията Медичи събрала учени от цял свят във Флоренция, пък градът-държава станал световна сила, а ние събрахме през XXI сума ти евродепутати в София за европредседателството и хиляди чужденци в Пловдив за европейската столица на културата, че станахме…нямам представа какви станахме.

В Отечество Любезно Как Хубаво Си по начало изпитваме недоверие към учените. Към културните дейци също. И много често е заслужено.

Но тоя път не става дума за нашите учени , а за колегите им по света. Уж авторитетни учени,  уж учени глави, уж точно изчисляваха и прогнозираха, че свършекът на света щял да настъпи на 1 февруарий, того…пък то какво стана? 

Ей, го на. Вторий февруарий отпочна и не само няма край тоя свят, ами си продължава все същият безкрай. 

Аз например, все тъй дължа още една вноска за прахосмукачката на изплащане и му се не види краят на туй кредитно задължение.

А медиите така радостно препредадоха новината за предстоящия ден на апокалипсиса. Пък колко хора и се вързаха, мале, не е за вярване.

Чак леля ми от Сливен звъннала тревожно на майка ми, за да и каже да се подгтови  за идването на апокалипсиса на първи февруари, пък майка ми и рекла, че то туй, дето и го казва, е много хубаво, ама тя, майка ми,  имала ангажимент да отиде да помогне на една своя братовчедка с някаква къщна работа, затуй нямала да може да проследи събитието.

Демек докато светът се свършва, майка ми по същото време щяла да готви по заръка на братовчедка си кренвирши с картофи за сина и, на братовчедката сина и, бе.  

Кренвирши с картофи??? На първи февруари??? Това не е гурме ястие, ами е кулинарен апокалипсис същий. Светът ще загива, а някой по същото време ще хрупа кренвирши с картофи.

Не отива на хубаво тоя свят.

Сега ще кажете, че съм песимист, дърт мърморко и сумтялник. Ами, не съм.

Още от древността хората са търсели някакви поличби, знамения и сигнали за наближаващия край. И не само ги намирали, ами съответно са си правили изводи и са взимали мерки. Така че в исторически план предвижданията за края на света са били стотици или хиляди. Освен това винаги целта е хората да бъдат сплашени и вкарани в правия път с подходящото предупреждение.

То, нали и премиерът тъй пророкува. "А сте избрали социалистите, а е приключила държавата" – вика Онзи, Комуто Царе, Папи, Патрарси Конгречулейшъни Думат, пък хората тракат със зъби от ужас.

Затуй важно е да се вслушваме в прогнозите и да разчитаме правилно поличбите.

Макар че, ако ще гледаме симптомите в Мила Родино Ти Си Земен Рай, то ние направо сме живи умрели, бе!!!

Ами, тъй де. Как да разтълкуваме такива неща, кажете ми? 

Спад на раждаемостта. Срив на чуждестранните инвестиции. Изтичане на мозъци. Дефицит на квалифицирани кадри. Обезлюдени села. Най-ниска минимална заплата в ЕС. Обедняване. Хиляди, маса, народ без образование и професия. Презастрояване на крайбрежието. Народът прост, животът тежък, скучен. Закрити училища. Език на омразата.  Кресливи патриоти с бутафорни оръжия на ръководни постове. В Разнородното събрание, баш някакви, които никога не ходят на работа там, приемат закони за онези, които не са ги избрали. Корупция по върховете, по долините, по низините и по хълмовете, из небето и по полето. Хиляди виновни и нито един наказан. Калпави обществени ремонти, постоянно реформиращи се и постоянно нереформирани обществени системи…и прочие такива красоти.

Как ви звучи това? Учените не дават никакви сведения. Че то вече и радиопредаването за сведенията на нивото на река Дунав в сантиметри изчезна, пък ние за такива неща се тюхкаме.

Тъй и тъй сме на темата за науката, да взема да ви споделя едно мое наблюдение, а?

Докато по света учените сблъскват елементарни частици в андронния си колайдер,  у нас елементарни хора се блъскат с лакти, за да спечелят обществени поръчки или за да заемат избираемо място в някоя партийна листа. А иначе нашенските учени отчаяно си блъскат главите, за да открият научно решение на елементарния битов проблем как да изкарат максимално добре месеца с минимална заплата.

Знаете ли, мисля си, че ние, българите сме богоизбрани. Защото докато другите хора по света треперят от ужас и се страхуват от идването на апокалипсиса,  ние смело се питаме кога най-сетне той  ще си тръгне от нас.

Ние цял живот живеем в свършека на света, поколения след поколения сме в състояние на  безкраен апокалипсис, затова никакви учени и никакви техни прогнози не могат да ни уплашат.

Ами, да. Краят на света живее на съседната улица във всеки български град или село.

…в един бар влезли Края на Света, български политик и български чиновник.

В задачата се пита след колко време притежателят на бара ще разбере, че е фалирал и е нарушил със задна дата някакъв новоприет закон, а имуществото на Края на света ще бъде конфискувано?

Брей, то станало време за прогноза.

Да знаете, че днес ще има променлива облачност и доста слънчеви часове. В Бургас и региона температурите ще достигнат до 14 градуса. Изобщо пей сърце.

Нека е хубав денят ви

Автор: Красимир Калудов

P.S  Аз не знам дали идва краят на света, ама знам, че краят на моята футболна кариера настъпи. В началото на тази седмица по време на футболен мач между отборите на Краля и Сина на сливенския вятър ми счупиха носа с директен ритник и толкоз… Чак  жена ми не можа да ме познае у дома. Сигурно съм и замязал на френски булдог.

В болницата  дадох обет, че ако след операцията не съм придобил арменски, гръцки, еврейски, арабски, римски или африкански накрайник, ще спра с футбола. И като излязох от упойка след операцията, гледам в огледалото, че на лицето ми си стои познатият стар картоф. Моят оригинален нос. А сега ща, не ща, трябва да спазя обещанието си. 

Мдааа…това наричам аз край на света. Започнах да простирам пране и спрях да играя футбол. 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...