време за прогноза 21 ян. 2019 2019-01-21 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdkkzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--6d346fddc3ef9b021ed06cf324c445cb4da5f4b4/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33626.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Партийната повеля е "Почистете суджуците по места", за да не ви светнат със синя лампа в очите

В сетния си час Гьоте промълвил „Светлина, повече светлина“ и някой от присъстващите чул това, пък увековечил думите на твореца. А човекът може би просто и искал да дръпнат завесите и щорите, защото в стаята е било тъмно.

А на последния партиен форум на управляващите ръководителят каза на ръководените, че ако не им светнела червената лампа, той щял да им светне със синята лампа.
И тук за светлината става въпрос.

Нощно време по пътищата, ако някой шофьор ви прецъка с фаровете в такава последователност „дълги, къси, дълги, къси“, значи или иска да ви предупреди или иска да ви тегли една майна, нали.

Добре де…ама синя лампа имат автомобилите на полицията, нали. Тя, символиката е малко плашеща, ако питате мен.

Да плашиш управляващите със синя лампа е малко…брррр…страшничко е.

Пък автомобилите на съда и прокуратурата нямат  никакви лампи. С една дума могат да се доближат до някой от лошите със загасени фарове, а? 

Най-корумпираните говорели най-много за корупция. Тъй рече ръководителят пред ръководените и им говори още много за корупцията и за уродливите и проявления под формата на суджук. Много им говори за корупцията.

Признавам си, че от речта му струи светлина. Светлина, повече светлина…от червени и сини лампи.

Дали да не взема да отида в някой букмейкърски пункт и да питам какъв коефициент ще ми дадат за залога, че до няколко месеца някъде в страната, в някоя махала, където населението има обичай да дава на децата си странни имена, ще се роди бебе, чиито родители ще го кръстят ЕФШЕСТНАДЕСЕТ. 

Разговорно ще му казват ЕФШЕСНАЙСЕ или Ефшо или Шес…не, без това последното, защото малко напомня на Шесто управление на Държавна сигурност.

А може и да кръстят бебето ГАЗОВХЪББАЛКАН…защо пък не. Името е благозвучно и изписано на някоя ресторантска салфетка изглежда направо красиво.

Много ми хареса този партиен лозунг „Напред към изборна победа със скоростта на F-16 блок“

Еха…звучи тъй френетично и евроатлантически. 

Други пък размахват лозунг „Напред към изборна победа с Грипен“

Неусетно отново заживяхме във време, което ражда програми, директиви, решения, комисии и авторите на всички тези чудеса говорят помежду си не с думи, а с лозунги.

Сещам се за онова старо, но златно послание „Във всяка къща говедо“

Днес го замениха с  „Почистете си къщичките“.

Е, времето за пролетно почистване май е подранило. 

Хвърляйте суджука, някой си изкряска и корумпирани хвръкнаха завчаска...кат демони черни над черний рояк и прокуратурата хвана ги пак. 

Време е за прогноза.

Днес ще бъде слънчево и с променлива облачност.

Максималните температури ще достигнат в Бургас и региона до 7 градуса.

 автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...