време за прогноза 05 ян. 2019 2019-01-05 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcEZQIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--d46d1268c226784034dc6595040cd27a6a331f74/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33481.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Случващото се у нас е смях в тъжен ден, плод на болен ум

В петия ден от Годината на Голия бегач бих искал да споделя с вас, че понякога научните постижения са като нож с две остриета. 

Ето на,  по новинарските емисии казаха, че в Китай населението започнало да намалява. Топят се китайците, ей. Но какво се чудите. Виновна е емиграцията към обратната  страна на Луната. Виж, българите емигрират в обратната страна на Европа. Ходят на Запад и оттам пращат пари на изток.

Тъмната страна на Луната, значи.
А у нас е светло. Вярно е, че електричеството поскъпна и на българите малко им притъмнява пред очите, когато включат лампите, но…нека бъде светлина. Цената и е с включено ДДС, разбира се.

Не знам кой го каза първи, но сравнението между хаоса и системата за електронните винетки е обосновано. С болка трябва да се признаем, че тия юнаци „винеткаджиите“ малко се поиздъниха. И затуй хората им споменават често роднините по женска линия.

Създателите на електронната винетка поздравяват българските шофьори с песента „Обсебен“ на Стенли, в която той пееше

„Ти си хаосът в мен дупка от куршум 

ти, плод развален бял космичен шум 

ти, град затъмнен полъх от парфюм 

и смях в тъжен ден плод на болен ум“

Мда…у нас положението не само с винетките е почти винаги е „болен ум здрав носи“ , демек и тази година в националния бюджет ще има повече пари за здравеопазване и по-малко здрави хора.

Ей, го на. Плод развален се оказа електронната винетка.

Моля ви…нека да спрем с тези мрънкания и оплаквания срещу българската технологична мисъл.

„Технологиите няма да разрешат проблемите в страната“ – и това го казва не кой да е, а американският президент Тръмп. 

Той и нашият президент наскоро също се изказа по технологични въпроси. Препоръча да изберем шведска технология и шведска военна техника, но от армията не го послушаха. И решиха да инвестират в американски технологии и техника.

Аз пак ще ви цитирам президента Тръмп, според когото „Технологиите няма да разрешат проблемите в страната“, ама кой да го слуша.

То се знае, че в нашата страна проблемите ги разрешава обикновено премиерът. Всички го дърпат за ръкава за всичко и все на него чакат. Никаква самостоятелност в тия хора, значи. Не могат сами да решат нищо. Затова се наложи лично премиерът да уволни трима от виновните за големия срам с винетките.

Каквото и да ви разправят, винаги става въпрос за пари. А „Пари нема“, както любезно ни осведомява от една реклама нелепо бутафорният Дядо Коледа, край когото се чекне силно тунингована Снежанка с ъпгрейдната предница. Всъщност понякога и имането на пари води до проблеми. Нали казаха за една българска банкерка, която със своя екип прибрала 2 млрд евро от държавата Мозамбик. И сега я гонят, за да и сложат белезници.Някои хора това милиардите ги нямат за нищо. 

А иначе на рекламите вяра нямам. Защото според една от тях жените могат да заменят мъжете с лекарство против грип. Пък в друга реклама една жена чак притваря очи от удоволствие и мърка от кеф, а то тоалетна хартия показва. Да, бе да...защо не е снимат в тоалетната, ами върху матрак.

Но нека завършим с нещо хубаво. Грачехте грозно зловещо, че първото бебе за годината в Пазарджик било родено от 15 год. момиче от циганската махала. Е, добре, де. А защо не казвате, че бащата на първото дете за годината в Поморие е православен свещеник. Ето, на. казах ви го. Надежда винаги има.
Както и да е. Време е за прогноза.

Днес ще бъде студено, ветровито и …все пак януари месец е. В Бургас и в региона температурите са около -2 градуса, но заради вятъра се усещат като -11. Скоростта на вятъра ще достигне 8 метра в секунда, но движението му няма да изчисти небето и ще бъде облачно. Влажността ще достигне 85%, което ще ви гарантира, че солта в солниците по хорските кухни ще бъде мокра. Друго какво…Ах, да. Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...