време за прогноза 04 ян. 2019 2019-01-04 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBb3hQIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--4fba9945a3ac1298ccea83b0603743f66c861ab8/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33477.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Как нашенският DEUS EX MACHINA разреши казуса "Мила ми, Винетко"

„С живота под вежди се гледаме строго“, както беше написал някога Никола Вапцаров. Само че при него отдавна е ясно какво е искал да каже авторът, докато в моя случай…

Ей, животе…я, се вземи в ръце. 

Преди години баба ми, царство и небесно, ми правеше забележка, че съм имал дълга коса. В онези времена на неопитната ми студентска младост се опитвах поне на външен вид, поне на коса да подражавам на рок музикантите, които харесвах…и затуй правех опити да си пусна дълго оперение. Само че косата ми тогава беше къдрава, тя и сега е къдрава, където е останала по главата ми, но поради тази къдравост се получаваше в края на краищата нещо бухнало като ранна фаза на Слаш от „Гънс ен Роузис“. Винаги стигах до ниво „Красимир афро прическа носеше, носеше още проклинаше“ 

Демек  получавах визия на някаква рошава топка, вместо къдрите ми да се стелят на вълни по хевиметъл протокол.

И като ме гледаха такъв бухнал, баба ми, че и баща ми и той, ми казваха „Каква е тая коса, я се подстрижи“

На баба ми, която беше дълбоко религиозна, и отговарях, че самият Иисус Христос е носел дълга коса, поне така го изобразяват на иконите и тя леко се стъписваше, а на баща ми отвръщах, че в качеството си на притежател на прическа тип „външен заем“ не би трябвало точно той да ми говори за прилични и неприлични прически, защото той точно това ми казваше. Да съм се бил подстрижел прилично.

/Не знаете какво е прическа външен заем ли? Ами, взимате кичур коса от едното ухо и го премятате над главата до другото ухо. И до днес има мъже, които незнайно защо се самозаблуждават, че по този начин заблуждават света, че имат коса/

И казвах на баща ми, че тъй като е видимо 90% плешив, е повече от ясно защо не обича дългите коси.

Но накрая с огромна вътрешна съпротива се подстригах, а днес напълно осъзнато и доброволно направо се стрижа 2 номер. Иначе за ъгъла се крие заплахата на фризурата „външен заем“, недай си Боже.

Значи Иисус може да е с дълги коси, значи някои мъже могат да премятат кичури по 25 см над главите си, а аз не. Прости ми Боже, ама това не е честно.

Гледам, че избрали оня пич, Джесън Момоа, бе…дето игра хал Дрого в „Игра на тронове“, избрали го за най-красив мъж на света за миналата година. Ами, сигурно е заслужена наградата, те жените , които са гласували за него, имат някакви високи критерии…но…ме я ед, че ето на…Момоа вее една голяма брада и го смятат за пръв красавец на вселената, а пък моята, пред бога и пред хората ,половинка току ме сръгва и ме хока „Я, се обръсни, че мязаш на четник“

И това заради някаква си тридневна брадица, която съм пуснал…

Била и бучела моята брада, когато я целувам. Пита ме "Знаеш ли, колко много бучиш, направо дереш!!!" Ами, не знам. Аз с брадати мъже и с обръснати мъже никога не съм се целувал и не смятам да го правят.
Но в името на семейния мир, се бръсна. 
Ето на. Затуй толкоз години нито на дълга коса нито на дълга брада се радвам. Заради моите близки. Но поне съм първият целувач на републиката. Видите ли ме избръснат, значи ще целувам жена ми. Ако съм с брада, ще простирам пране на терасата. 
Значи, жена ми в следващия си живот ще има за мъж някое кьосе. Защото ако ми даваше да нося брада, можеше да вляза в десетката на най...на най...абе, в десетката на някакви мъже, които са най в нещо. Завиждам на Джесън Момоа за брадата и това е. Хем брадат хем награден с голяма награда.
А аз стоя на церемонията по избор на "Десетте най" и ...иииии, първа награда, туй де прането, отива при...Язък, пак ще простирам.

Но моите са бели кахъри. Като брадата и косата ми, където я има.

Къде, къде по-големи сътресения се случват наоколо.

Гледам ги агентите от агенцията по пътищата как мъжествено бранят системата за електрони винетки. С голи гърди я защитават и обясняват, че това е най-хубавата електронна винетка на планетата и че няма вина за винетките, които не можело да бъдат закупени електронно.

Един вид хем ги имало хем ги нямало, а широките народни маси се пулят в сайта на агенцията друг път не видели, дали стикери са си взели.

Очаквам някой експерт да викне „Мила ми ВИнетко, после отечеството най-много любя тебе“

Те, древните гръцки автори са го измислили. Когато стане най-напечено и ситуацията е неразрешима, тогава се разчита на появата на DEUS EX MACHINA, демек на Бога от машината. Иначе казано аутсорстват проблема, дават на друг да го реши.

Тъй стана и с винетките. Влязохме в задънена улица. А в АПИ са без винетки виновни. Тогаз премиерът като истински DEUS EX MACHINA се появи и каза, че няма да има електронни винетки, докато не започне да има електронни винетки и затуй чак до 15 януари целокупното българско шофьорство ще кара на аванта. Авантата е чиста печалба. Народът го е казал.

Е, това е то подарък. Малко, но от сърце. 

Тя и речта на президента беше такава. От сърце и душа я каза, човекът. Но си мисля, че 80% от българите не са я гледали, слушали или прочели, но имат мнение за нея.

То, що за човек трябва да си, ако навръх Нова година вместо да празнуваш, гледаш някакъв видеозапис, в която ти обясняват, че нещата са зле. Аз му хвърлих едни поглед, но после зацелувах жена ми край елхата и изтървах нишката на мисълта му.

Аман, от речи. Я, по-ведро. 

Толкова дългоочаквани подаръци ни донесе началото на годината.

Ей, го на. Увеличиха минималната заплата. Това би трябвало да е повод за всенародни тържества и увеселения, нали…или не…
Питам се защо у нас, в Мила Родино Ти Си Земен Рай, вечно се говори за минимални заплати и за добавки към пенсиите. И за ниски цени…
Как пък тъй у нас, за да е хубаво нещо, задължително трябва да е евтино? Или безплатно.
Сигурно затова сме най-бедната страна в Европейския съюз. Щото полетът на мисълта ни стига до минималната заплата.

Сбъркана работа.

И когато китайският космически апарат кацнал на обратната страна на Луната, какво е видял там?

Пътен знак, удостоверяващ, че движението е позволено само с винетки?

Или китайският космически апарат е заснел поставен там, неработещ терминал за електрони винетки? Засега няма информация. А може да е видял как г-н Сидеров свири рокендрол на барабаните си.

Може да ми се смеете, ама мен ме интересува дали на обратната страна на Луната има „синя зона“ или „зелена зона“ за платено паркиране.

Щото ако няма, в Бургас имаме опит със стопанисването на такива зони и можем да открием една такава на Луната. Знае се, че стъпи ли някъде един китаец, след него идват хиляди и стотици хиляди и тези хора трябва да паркират някъде, нали. Някой трябва да ги обслужва.

Вие нормални ли сте, бе? Прочетохте всичко дотук? Чудя ви се на акъла. Че то и аз самият, не знам защо написах тези неща. 

Е, добре, млъквам…време е за прогноза.

Днес в Бургас, но не и в региона ще е слънчево, но няма да топли. Също като увеличената минимална заплата. Уж, увеличена, пък минимална. Максималните температури в Бургас ще са около 3 градуса над нулата. 

В Малко Търново наваля сняг, така че ако ви се карат ски, защо не отидете на тамошните писти. Ооо, почакайте. Там няма ски писти. Е, нищо. Зелените и екозащитниците поне са щастливи.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...