икономика 06 дек. 2018

Руснаците на пето място сред чуждестранни туристи у нас

Русия заема пета позиция в класацията за входящ туризъм у нас като брой посещения. 

През 2017 г. руските туристи са били близо 558 хил., а през първите десет месеца на 2018 г. те са над 496 хил. 

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на работна среща с посланика на Руската федерация у нас Н.Пр. Анатолий Макаров. В разговора се включиха още  представители на руския и българския бизнес. Участниците в дискусията обсъдиха различни мерки и инициативи за увеличаване интереса на туристите от двете страни. 

„Можем да си сътрудничим още по-активно за стимулиране интереса на руските туристи към балнео-, СПА и уелнес пакетите, както и към фестивалния и поклонническия туризъм.”, посочи министърът. 

Тя обърна внимание върху важността на международните туристически изложения, на които България се представя като дестинация за четири сезона. Паралелно ще се развиват още по-усилено контактите и с руските региони, за да популяризираме страната си като привлекателно място на туристическата карта. България ще продължи активното си партньорство и с Асоциацията на туроператорите н Русия (АТОР), защото интересът на нейните членове към страната ни е висок.

Посланик Макаров съобщи, че основен акцент в двустранните отношения в сектора е сигурността на туристите. Той оцени високо работата на министерството и на българските дипломати, които създават благоприятна среда за пребиваване на руските туристи. 

Дипломатът оцени важността на рекламата за туризма и ролята на медиите, за да се популяризират не само големите курорти, но и вътрешността на страната,  термалните източници и др.

Още от: икономика


Още от: Минута за размисъл


Още от: политика