ориентири 06 дек. 2018 2018-12-06 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdjVlIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--ebe7431abd9aae46da4d975e0726e2365c9102be/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33252.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Губернаторът Вълчо Чолаков поздрави бургазлии за Никулден

Областният управител Вълчо Чолаков отправи поздрав към бургзлии по повод празника на града Никулден.

Ето какво написа той на официалната страница на областна администрация Бургас:

Честит празник на Св. Николай Мираклийски Чудотворец - покровител на на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите. Честит празник на Бургас. 

Роден съм тук – в града с име на кула. Бургас - града на моряците и рибарите, на хората на перото и четката, е част от личната ми история, от най красивите мигове в моя съзнателен 47- годишен живот. Убеден съм, че на днешния ден всички изпитваме чувства на принадлежност, на жива връзка с корените, на желание  да оставим част себе си на Бургас. 

Вярвам, че всички ние пряко участваме в създаването на бургаското бъдеще. Вярвам, че с делата си можем да сътворим уникално и непреходно произведение, в което да вложим оригиналните си мисли, талант и творчество. „Имаме четки, имаме бои - от нас зависи да си нарисуваме рай“. Какво ни е необходимо? Да се научим да не кръстосваме четки, а идеи. Без идеи няма път напред. Необходима ни е и малка доза здравословна лудост – от онази, която развързва полета на въображението ни, подклажда градивността на мисълта ни и ни помага да превърнем невъзможното във възможно. 

Не на последно място – нужна ни е смелост, но и смирение, сърце, което да тупти в бургаския ритъм. В днешния празничен ден благодаря за усилията на всички, които работят Бургас да се развива, променя, модернизира. Благодаря на хората на изкуството и културата, на спортистите ни, на учителите и на талантливите ни бургаски деца, на лекарите и на тези, които се грижат за реда и сигурността ни, на журналистите, благодарение, на които Бургас влиза с добро в информационния поток на света. Нека обичаме града си и да го показваме всеки ден чрез дела.
Бъдете здрави и нека Св. Николай бди над нас.
 
ВЪЛЧО ЧОЛАКОВ
Областен управител на област Бургас
Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...