време за прогноза 04 дек. 2018 2018-12-04 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdlpPIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--46b8f25a5dbb34d79d146987e741e3c975416e23/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33223.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Недей дочаква до зори, върви и кръстник намери

Както е казал…всъщност както не е казал народът „Кръстник кръщелник не храни, но тежко му, който го няма“

Заради онзи кръстник, които отворил вратите на свой апартамент, купен с инвестиционна цел, пък пуснал вътре своя кръщелник и семейството му за има няма шест години, точно заради него всички български кръстници сега си скубят косите и тревожно гледат към прогнозите на сеизмолозите и се ослушват кога ще има земетресение у нас.

Защото почне ли да се тресе земята и всеки кръстник на място е длъжен да осигури дом за уплашения си кръщелник и за неговата фамилия.

Щом един път е станало и друг път трябва да стане. На това му викат добра практика, нали.

Недей дочаква до зори, върви и кръстник намери.

Защото като почне земетресението и дори министър да си, се нуждаеш от три важни неща:  от бърз план за евакуация, от отракан кръстник и от алтернативно жилище, снабдено  с противоземетръсни шайби.

Такива нелепости се изговориха за апартамента на кръстника и за кръщелника му, който живеел там.

От цялото това дрънкане стана ясно, че никакво дрънкане не е достатъчно да изтрие петното върху една репутация.

Е, какво тук значи едно петно или леке върху някаква репутация.

У нас всичко се почиства с призиви от типа на - Нека не клатим стабилността или … какво толкоз, тури му пепел, чунким вие пък сте много свестни, всяко чудо за три дни и прочие. Пък и без това у нас се знае, че всички са маскари. Прекален светец и богу не е драг, нали. 

От цялата работа става ясно, че ония типове, които пророкуваха, че в Отечество Любезно Как Хубаво Си Ти семейството и семейните връзки като обществен модел се разпадали, са грешали.

Нищо подобно. Институцията кръстник е по-жива и силна от когато и да е било.

Ако имаш подходящия кръстник. Ако пък той има подходящ апартамент…

Кръстник… Капо ди тути капи, капо ди тути тати…капути ди тути..капи, кап и кап и кап и капка по капка вир става, ако имаш кръстник.

Да си кръстник е голяма отговорност. Знам го от личен опит. Преди години станах кръстник на един приятел…демек въведох го в лоното на православната църква. Станах му кръстник.

И понеже не можах да му дам апартамент, компенсирах с друго и когато играем на футбол, го хваля постоянно. И той така се възгордя от похвалите, че дори когато настъпи топката или тя го ухапе, пак очаква похвално слово. А ако бях му дал апартамент за безвъзмездно ползване? Щеше ли да стане министър вместо дефанзивен халф с претенции за централен нападател? Не знам.

Не исках да звуча заядливо или завистливо, ама май точно тъй прозвучах. 

Халал да му е на уплашения от земетресението сънародник противоземетръсното жилище и да му е жив и здрав кръстникът.

А сега е време за прогноза.

Днес ще е предимно облачно. Дори е възможно да ни намокри слаб дъжд.

Максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат до 8 градуса.

Нека е хубав денят ви

автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...