време за прогноза 22 ноем. 2018 2018-11-22 2018-11-22 https://www.burgas-reporter.com/attachments/7e161dc6a78dc513452f5d10ea6625a8b2eabb67/store/fit/600/400/64d064d3e5d9661a9213dbfdf2f13bbbddc51fa82a68c996f2859d015cdc/article_image

Burgas Reporter Ltd.

Какъв жезъл носи в раницата си един началник на кабинет

Ще ме прощавате, но това вашето е смешен плач. Една жена, началник на кабинет, била заменила шефа си на неговия пост. 

И какво толкоз. Казано е, че всеки редник носи в раницата си маршалски жезъл. Кой го е казал ли? Ами, мъже, които са ходили в казарма. То, аз също съм ходил, ама жезъл не съм мъкнал, защото подобна вещ нямаше място в раницата ни.

Не е страшното, ако една секретарка замести своя шеф на ръководна позиция.

Та, нима нашата история не помни такива чудеса на кариерното развитие? 

Не знам дали примерът е удачен, но един бивш министър на вътрешните работи стана началник на кабинет, а един бодигард на бивш държавен ръководител зае след време позицията на държавен ръководител.

Виж обратното положение би било по-стряскащо…някой шеф да се превърне в секретарка или в началник на кабинет.

Жените са незаменими. Добре че са те, иначе ние мъжете какво ще правим без тях.
Началник на кабинет увещава своя шеф да изпие горчивата чаша - картина на Ханс Слот Мьолер


Сещам се за либийският държавен ръководител Муамар Кадафи, чиито бодигардове бяха…жени.

Сещам се за „Ангелите на Чарли“

Сещам се за Маргарет Тачър.

Сещам се за баба ми, лека и пръст, която имаше свръхсилата да нахлуе на игрището,  докато играя футбол и да ми опъне кърпа на гърба под фланелката, за да ми попива потта. А сега какво? Вие двамата с баба ви пиете кафе. 

Щом един началник на кабинет може да стане министър или вицепремиер, значи имаме български вариант на американската мечта.

Но кой мечтае да бъде нашенския Тръмп? Сидеров, Бареков, Трифонов, Марешки? Тях пък барем един папа да беше ги погалил по главата, че да се напъват толкоз.

Толкова много мъжкари се извървяха в българската политика. И почти никой от тях не е бил на нивото на една Ренета Инджова, да речем.  Или на Анастасия Мозер.

Може пък изборът на новата вицепремиерка да е знак, че вървим към женско царство, а?

Зависи обаче коя ще ни е царицата. 

Преди години на един коктейл се доближих до Анастасия Мозер и я попитах „Г-жо Мозер, кога в Бургас ще имаме силен земеделски водач?“, а тя ме измери с поглед тъй от високо и ми рече „Ами, работете за това млади човече“, а аз пък отвърнах „Ами, полагаме усилия госпожо“, пък отстрани колегата ми Веселин изблещено ни гледаше.

После той ме дръпна  и ме попита „Ти, идиот такъв, какво общо имаш със земеделците“, а аз признах, че нямам нищо общо с тях и те нямат нищо общо с мен, но просто ми харесва поведението на Анастасия Мозер като политик и затуй съм я заговорил.

„Какъв си простак“ – заключи приятелят ми, но не обясни защо ми слага такава диагноза. Защото не съм земеделец или защото така…

Та, си мисля ,че ако се появят силни жени в българската политика, може би това няма да е лошо за българската политика, за жените и за мъжете.

Ето, тази сутрин съобщиха за една силна жена, която се возела в кола на НСО и заради силата и или заради нещо друго, колата влязла в насрещното движение.

А новата вицепремиерка силна жена ли е? Не знам, не я познавам. Жената поиска две седмици време и щяла да почне да работи за увеличаване на доходите. Ами, дано успее. То, за едно такова увеличение освен сила са нужни и ...пари.Но нека успее. Пожелавам и го.

Защото казано е, че в раницата си всеки началник на кабинет носи… жезъла на началника

Но …какъв е тоя син кон в рекламата на някакви нашенски бисквити??? Предизвиква напрежение. То и розова кобила да бяха турнали , пак щеше да е същото. В един месарски магазин пък видях буркани с конско месо. Дано не почнат да ги рекламират чрез бисквити. Сини бисквити.

Както и да е. Време е за прогноза.

Днес ще бъде облачно, хладно, ветровито и дъждовно. Максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат до 10 градуса. Тъй че като излизате навън, носете си чадър и маршалски жезъл и внимателно подбирайте началника на кабинета си. Отговорността е голяма, защото току виж някой ден заеме вашето място.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...