ориентири 08 ноем. 2018

Умна система за паркиране ще помага на шофьорите в Бургас

Иновативна система за умно паркиране ще бъде пусната в централната част на Бургас. 

Засега проектът е пилотен и обхваща П-образната зона до сградата на Общината, която включва улиците "Конт Андрованти", "Тракийска" и "Фердинандова".

Магнитни датчици в асфалта се монтирани на 30 паркоместа от синята зона в този район. По този начин чрез сензори ще се отчита дали на конкретното място има паркиран автомобил в момента. Информацията автоматично се изпраща към две електронни информационни табели, разположени на бул. "Христо Ботев" до началото на ул. "Конт Андрованти". По този начин шофьорите виждат дали и колко свободни паркоместа има по тези улици и има ли смисъл да завиват.

Освен чрез табели на самия ъгъл на улица "Конт Андрованти", свободните места за паркиране могат да се следят и през специално изработеното мобилно приложение за смартфони "City Card BG". То дава възможност в реално време да се преброят и проследят свободните и заетите места за паркиране в този участък.

„Умната” паркинг система позволява бързо и лесно плащане за почасово паркиране. Приложението "City Card BG" вече е достъпно за всички електронни устройства на Android или iPhone и може да се изтегли безплатно от Google play и App store. То дава възможност за регистриране на повече от един личен автомобил.

Още от: ориентири


Още от: различно


Още от: време за прогноза