време за прогноза 25 окт. 2018 2018-10-25 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcDgyIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--d8071070787704d85398177023cdae5bb3ab8e6c/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_32862.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Късно е либе за китка...и за извинение

 Спомням си как преди години един народен трибун и неговите сподвижници бяха налазили някакъв клет ТВ репортер и му крещяха сърдито  и пръскаха в лицето му слюнки с призива „Извини се бе, извини се бе!!!“ 

В последните дни и ние така. Скочихме на Валери Симеонов, хванахме го за реверите на сакото и му закрещяхме в лицето да се извини. Ужасно много се вбесихме, когато отказа да го направи. Още по-силно му закрещяхме тогава „Извини се бе!!!“

И когато той го направи, му отвърнахме „Я, си гледай работата, бе!!! Ще имаш да вземаш. Това изобщо не е достатъчно“

Never enough демек никога не е достатъчно, както пее онази талантлива мома Бионсе в своята едноименна песен.

Истината е, че и ние и Симеонов знаем, че в Отечество Любезно Как Хубаво Си Ти извиненията нито се дават нито се приемат, защото не променят нищо.

Нямаме този навик да се извиняваме и това си е. Пък в политиката у нас да се извиняваш, това се счита за слабост. 

Той и вицепремиерът си го каза в прав текст, че стои зад думите, които е казал, ама понеже партньорите му в коалицията го накарали да се извини, ето на той се извинява, но никой нямало да му повярва, че е искрен, но пък той не бил изрод и искал да каже друго, ама медиите, тия гадни медии изкарали думите му от контекста. Друг е виновен, значи, а не той.

Права е талантливата Бионсе. Никога не е достатъчно, макар че тя в своята песен пее за съвсем други неща, а аз като един идиот съм изкарал думите и от контекста на песента.

Прощавай Бионсе. Песента ти е чудесна. Ако искате, чуйте я ето тук

Нещата са стигнали вече дотам, че едно, две или десет извинения няма да променят нищо в Мила Родино Ти Си Земен Рай. Няма извинение за тези, които превърнаха държавата ни в селски нужник.

Москва не вярва на сълзи, ние не вярваме на Валери, Москва вярва на Волен, ние не вярваме на Москва и на себе си не вярваме, но пък Бареков вярва, че в страна, където хората консервират зимнина, бъдещето е на консерваторите като Волен.

Ваша воля господине, ама ситият на гладния не вярва, нали така. 

Истината е, че вече все по-малко българи вярват, че правителството ще изкара пълния си мандат. И то не защото са недоверчиви хора, а защото управниците ни правят едни невероятни глупости.

Ако сте шеф на фирма и подчинените ви вместо да работят, се карат и взаимно си пречат, какво ще направите тогава? Ако фирмата е държавна, може би ще я напуснете, защото ви е писнало,  а ако е частна, т.е ваша, първо ще накажете, а после ще изгоните серсемите , нали така. Защото те иначе ще провалят фирмата.

Е, държавата, това сме ние, Народът, а слугите на народа вместо да работят, се карат и си пречат взаимно. 

И докато едни българи напускат отчаяно и тъжно държавата, други българи тъпо и упорито оставаме тук. И понеже ние сме собствениците на държавата, е време първо да покажем на нашите неработещи служители, че прекаляват, а  ако не разберат от дума, да ги изритаме. 

С извинение, общо взето това е.

Време е за прогноза.

Днес ще е слънчево по документи, но реално ще си е направо студено. Поне няма да вали. Максималните температури ще достигнат 15 градуса в Бургас и в региона.

Нека е хубав денят ви

автор: Красимир Калудов
Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...