време за прогноза 13 окт. 2018

Българският консерватор е русофил, свири на барабани, участва в ММА битки и е готов на съюз с всеки

 Какво съдържат консервите? Месо, зеленчуци, някакви сосове, консерванти, стабилизатори, сол, други подправки и разни други неща. 

Но продуктът вътре не е пресен, а консервиран. В това няма никакво съмнение, нали. Целта е да се съхрани по-дълго време, че в някакъв сгоден момент да го хапнеш.

Е, какво се случва, когато в една консерва поставим г-н Николай Бареков и г-н Волен Сидеров? Създателите на този продукт ни убеждават, че се получавал консервативен проект. 

Ама, чакайте, моля ви се!!! В нищо от изброеното не виждам консерватор, а консерва.

Моите уважения към брюкселския безцензор и към атакуващия патриот, но не мога да  поставя знак на равенство между тях и Маргарет Тачър, да речем. Опитвам се, но не мога.

Сещам се как г-н Бареков преди време обеща от името на държавата по един таблет на всеки български ученик. Г-н Сидеров пък обеща пак от името на държавната хазна минимални пенсии по 500 лв и минимални заплати по 1000 лв.  И двамата казаха тия хубави неща, но не обясниха от къде ще се появят тези пари, за да се случат. А баронеса Маргарет пък преди време беше казала, че комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари.

Кой от изброените изявления ви звучи по-консервативно?

Влезли Марагарет Тачър, Волен Сидеров и Николай Бареков в един бар и …

…не, не са влезли заедно. Вицът звучи по друг начин.

 „Влезли някакви чужденци в един ресторант и там най-големият български консерватор им свирил на барабани, че и пари им поискал“

Но не…грешката е моя. Създателите на този нов консервативен миш-маш казват, че са готови да ни сервират идеологически микс.

Идеологически какво??? Микс???

Не знам защо, но този термин ми напомня на един друг. Напомня ми на българския енергиен микс, в който влиза гарантирано изкупената от държавата скъпа зелена енергия и разни други оскъпители и накрая на месеца аз плащам скъпо и прескъпо, ами…аз малко съм притеснен. Вие как сте?

Жена ми преди години  ме порицаваше строго „Абе, да знаеш, много си консервативен. Какво си загащил тази фланелка в панталоните…изкарай я навън“ и прочие такива забележки. Един вид настояваше да прегърна либералните ценности и да нося по свободно дрехите си. Не смея да попитам…аз през нощта като спя през зимата с чорапи в леглото, консерватор ли съм или либерал или идиот?

Бай Ганьо нали и той казваше на гости у Иречека  „Ти, май, май бай Иречек консерва си падаш?“ 

Да се опитаме да съставим профил на българския консерватор. Какво ще турим в консервата му? Той е русофил, изпада в екстаз, когато "Говорить Москва", иначе е патриот, участва в ММА битки или се боксира, обича всичко българско и родно, , но отдъхва в Париж или в някой кубински курорт, силно люби и мрази премиера в необходимата последователност и ...е готов да се съюзи с всеки в името на народа, пардон в името на преминаване на 4% бариера на изборите.

Изобщо нещата у нас приличат на могъщ политически импулс, който е възходът на американските консерватори, чийто изразител е президентът Тръмп…край на цитата.

Нямат край обаче смешките в българската политика. 

Търси се консерватор, търси се българският Тръмп, търси се българският Рейгън, търси се българската Маргарет Тачър…

Търсете и ще намерите. Боже, боже…ние ли криво ти се молихме, ти ли криво ни разбра, че ни изпрати точно тези български консерватори.

Време е за прогноза.

Днес ще има променлива облачност, слаб вятър и максимални температури около 20 градуса в Бургас и в региона. 

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов


Още от: време за прогноза


Още от: ориентири


Още от: пред олтара