време за прогноза 05 сеп. 2018 2018-09-05 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBb1pOIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--b953ead3eca107649edd056bfd0fa984ea1ea651/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_32391.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Крупните български предприемачи май ще стават хъшове и ще се скитат немили недраги из Сен Тропе

Звъни дъщеря ми по телефона и възторжено ми докладва как протича първото през живота и пътуване с влак. 

Казва ми „Току що тръгнахме от Карнобат“, а аз поглеждам към часовника и се оцъклям. 
 Защото е 11.55 часа, а тя е потеглила от Бургас към отстоящия на 100 километра Сливен в 9.45 часа. И колкото и да съм слаб по математика, ми се набива на очи това, че за около 2 часа влакът е изминал едва 50 километра.

Дъщеря ми беше наистина във възторг, защото край жп линиите видяла кацнали соколи. 

Не посмях да я попитам дали не е видяла някоя спряла реформа на БДЖ. Защо да и отнемам радостта от приключението.

Каква символика, а? Преминаващ влак и край него кацнали соколи. Значи толкова бавно минава край тях, че птиците дори не се стряскат.

50 км за два часа. 

Е, какво пък

Вчера всички влакове в Япония бяха пък направо спрели. Вярно, че причината за вцепеняването на железниците в страната на изгряващото слънце беше огромна буря и природен катаклизъм, но какво пък. Не се движеха, а у нас поне влаковете изминават някакво разстояние, нали.

Катаклизъм ли рекох?

Първо на Царя му отнеха царските имоти и той се покруси и дори намекна царствено, че може да ни осъди. Да, де…може да съди държавата, ама един вид ще осъди всеки един от нас да му платим обезщетение. У нас всичко се прави в името на народа, нали знаете.

Затова винаги накрая народът плаща на конкретен българин.

Какъв е този силен трус, който раздруса българската индустрия. Ето ,на…втори крупен индустриалец и предприемач беше посетен от спец звена. 

Не вярвате ли вие, елате ни на гости!!! – както пееха дует „Ритон“

Та отишли му на гости на индустриалеца и го обвинили, че е шеф на организирана престъпна група, че укривал доходи и че…само разни лоши неща…

Преди десетина дни пък погнаха друг заможен българин и дори от някакви кутии за обувки в гардеробите му изскочиха има няма 10 млн лева. И него го изкараха лош.

Лоша реклама за българските крупни предприемачи е това. И без това широките народни маси ги определяха като чорбаджии изедници, а сега и управляващите ги сочат с пръст.

А този вторият да не излезе да скита като хъш по таз тежка чужбина като първия? Демек да избяга в изгнание в Сен Тропе или някое друго сборище на български хъшове индустриалци?

Уф, да спи зло под камък. Сигурно ще се оправят. Де се е чуло и видяло български нотабил да бъде превърнат в плебей.

Нека мислим позитивно.

Време е за прогноза.

Днес ще имаме облачност, дъжд и максимални температури от 28 градуса в бургас и в региона.

Ще ви върви по вода, нали.

Нека е хубав денят ви.

 автор: Красимир Калудов
 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...