време за прогноза 01 сеп. 2018 2018-09-01 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcTFNIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--1d2944418b4dd609e8a76fd4b9c5f9ad87896778/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_32357.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Живеем в гробище за домашни любимци, някъде между мъртвите сибирски полета и на изток от рая

Колко много „Гордост и предразсъдъци“ има в родния политически „Панаир на суетата“. Постоянно в него се вдигат „Врява и безумство“ , а в „Къщата на духовете“, в която се е превърнало Разнородното събрание,  някакви хора гласуват и приемат поредния „Параграф 22“. 

Просто трябва да се примирим, че ни е трудно,  защото живеем На изток от рая" в някакво "Гробище за домашни любимци", което е прекалено  близо до лепкавата прегръдка на  „Мъртвите сибирски полета“ , макар че ако трябва да бъдем честни,  „На западния фронт нищо ново“ .  Дори Германия вече не е светъл пример, защото положението там е „Германия мръсна приказка“.

В това „Време разделно“  всички ние сме „Отнесени от вихъра“ , лутаме се като „Сенки в рая“ , а „Властелинът на пръстените“ не смее да каже на властта „Сбогом моя красавице“ или „Сбогом на оръжията“, защото се страхува, че враговете му ще го изхвърлят в "Земя под прицел".

Традициите на управлението у нас преминават през двете фази „Възход и падение на куртизанките“ , макар че животът на властта  се удължава изкуствено, защото  постоянно се намира някой „Адвокат на дявола“, който си предлага услугите, за да пази същата тази власт.

Трудно е родния управник да опази властта си.  Затова с "Елегантността на таралежа" редува  „Война и мир“ и ги прекъсва с някоя друга оставка.

Трудно е, когато владетелят е „Крадецът на праскови“, да  убеди всички, че е цар… „Цар плъх“ . Тогава не чува „Тенекиеният барабан“ , с който хората думкат под прозореца му и няма никакво значение дали след време в  „Мемоарите на една гейша“ ще разказва,  че е „Принцът и просякът“, „Богат, беден“ или „Беднякът милионер“, защото накрая в „Остатъкът на деня“ ще види как „Атлас изправи рамене“.

В тази „Игра на тронове“  облеченият с власт разчита, че ще бъде възнаграден с  „Почивка в Арко Ирис“ , обгражда се с „Веселите уиндзорки“ и разказва на хората денонощно „Старопланински легенди“, в които централно място намират собствените му подвизи, успехи и заслуги. 

Такива са правилата на „Криворазбраната цивилизация“ у нас. Според тези правила „Машината на времето“ върти гуми на едно място, а властниците определят това като стабилност. Дори лакеите им казват, че всеки  ден под тяхно управление  е “Идеален  ден за лов на рибка бананка“ . И така да е, но накрая с улова се случва онова, което се е случило със „Старецът и морето“

Цял живот чакаме да видим „Престъпление и наказание“, но търчим „Подир сенките на облаците“ , докато се надяваме, че някой ден ще стигнем „Облакът Атлас“

В държавата ни, която многобройните реформи превърнаха в  „Ракова болница“,  под плътната сянка на „Тъмната кула“  винаги разполагаме с „Време да се живее, време да се мре“

А сега е време да сложим край на тези "Истории от света на диска" , на диска на търговския регистър. Сега е време за прогноза.

Днес ще е слънчево, топло, горещо, по морето влажно и задушно с максимални температури в Бургас и в региона около 31 градуса. Нека е хубав денят ви

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...