ориентири 07 авг. 2018 2018-08-07 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaDlNIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--50a0b3f881fadc5f703d393e616210598138e57f/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_32120.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Несрин Узун: С Бенчо Бенчев не сме били задържани от турските власти

„Станахме жертва на изключителната доброта, която носи в себе си моят много добър приятел Бенчо Бенчев. Именно във връзка с това попаднахме на място и в ситуация, в която беше задържан български гражданин, издирван с червена бюлетина от Интерпол.”, коментира бившият депутат от ДПС Несрин Узун на пресконференция в Бургас.

Той категорично отрече да е бил в един хотел с Димитър Желязков – Очите.

„Бях помолен от Бенчо Бенчев да запазя стаи на негово име в хотел в Истанбул. Не знаех кой ще е в хотела. Аз бях в срещи тогава, не сме коментирали нищо повече – само да запазя три стаи в хотела. Ние се познаваме с него повече от 15 години, често посещаваме Истанбул, защото обичаме този град. За последните 5-6 години за съжаление ни се налага да ходим често там заради влошеното му здравословно състояние.”, коментира на пресконференция в Бургас Несрин Узун. 

За въпросната нощ, когато турските власти задържаха Димитър Желязков, той разказа: „Не е вярно, че аз съм бил в същия хотел. Бях се настанил в съвсем друг хотел, в друг квартал, по друг повод. След вечерята, която имахме с г-н Бенчев, го взех с моята кола, за да го оставя до неговия хотел. Когато стигнахме, видяхме, че са арестували, въпросния български гражданин, издирван с червена бюлетина от Интерпол”. 

След това турските власти са помолили Бенчо Бенчев и Несрин Узун да отидат заедно с тях до полицейското управление за изясняване на обстоятелствата, поради които те се намират в хотела. Там обаче двамата не са били задържани.

„Оказах им пълно съдействие, защото бях човекът, който владее турски език и превеждах. Те многократно подчертаваха, че ние не сме задържани. Впоследствие се оказа, че българските власти са поискали ние да бъдем изпратени в България за изясняване на съпричастността ни към случая. На следващия ден бях освободен и си тръгнах.”, допълни бившия депутат.

По думите му в момента Бенчо Бенчев е в много тежко здравословно състояние. 

„Той е инвалид 95% и искам да помоля за милост към него, защото здравословното му състояние е наистина много тежко.”, коментира още Узун.

Бившият депутат допълни, че има информация защо Бенчо Бенчев е бил с Димитър Желязков в един хотел в Истанбул, но не иска да коментира, за да не пречи на разследването. 

Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...