време за прогноза 27 юли 2018 2018-07-27 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcEpMIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a61df885b24821e79a2d8066bc26cc10d746f784/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_32009.jpg

Burgas Reporter Ltd.

У нас както винаги всичко е спокойно и няма нищо ново за отбелязване, затова сме закотвени на едно място

„На Шипка всичко е спокойно“...общо взето това била информацията, която руските части на връх Шипка изпращали до генералния щаб по време на Руско-турско освободителната война през 1877- 1878 год.

“На  Западния фронт нищо ново“ това пък гласели донесенията, които немската армия изпращала от бойните полета из Франция до своето командване по време на Първата световна война.

Каквото и да се случвало, каквито и драми да се разигравали, текстовете били такива. 

Между редовете оставало скрито това, че на Шипка войниците замръзвали в снеговете и виелиците, а на Западния фронт само в битката при Сома загинали около 1 млн. френски, немски и английски войници. Но телеграмите всеки ден звучали успокояващо…

„Коалицията е стабилна и осъзната“ – това не са думи на Джуна , Кашпировски или Наталия Кобилкина, а на премиера, който ги изрече след срещата на коалиционните партньори, на която кавгите между две важни фигури преминаха от ниво „На ти си куклите, дай си ми парцалките“ към „Огън от любов, най-щастливият пожар“

Незнайно защо обаче на хората им е трудно да повярват, че в нашенската политическа Шипка всичко е спокойно или, че на нашия Западен фронт няма нищо ново за отбелязване.

„Коалицията е стабилна и осъзната“ звучи като казаното от онзи стар морски капитан, който извикал на пощръклелите пасажери на потъващия кораб  „Спокойно, не се блъскайте, вода има за всички, корабът потъва по план“

На този фон се иска доста оптимизъм или доста алкохол, за да каже човек „Казано честно всичко ми е наред, тъй че спокойно си гледам напред…да опитаме всички заедно, едно ,две , три…“

Това беше откъс от песен на Васил Найденов, а не текст от съобщение на правителствения пресцентър, но не е зле да се използва като шаблон за съобщенията. Те и без това са пропити от осъзната стабилност.

Депутатите, т.е майките и татките на отечеството излязоха в отпуск. Един месец няма да имаме кого да обвиняваме за личните си неуспехи и няма да се оправдаваме с лошите народни представители. Нищо, че ние сме ги изпратили в Парламента. 

Братовчедка ми, която живее от началото на този век в Канада, ми сподели, че сега там се тревожели от това, че изчезвали много професии. Сигурно ще кажете "Да им имам проблемите на канадците". У нас направо изчезват хората. Осъзнато и стабилно села и градове обезлюдяват, а по същото време депутати се ругаят и се бият, пардон бутат се по стаите.

Пичове законотворци, ако ви бях работодател, щях да ви глобя много здраво, защото изцепките ви не са за първи път. А може би щях да ви уволня въпреки стабилността, с която се хвалите. А може би на вас изобщо не ви дреме за някакви си „Радини вълнения“ по ваш адрес.

Древните гърци разделяли света на две състояния, на космос и хаос. Космосът се свързвал с реда, с правилата и с насладата от живота в хармония, а  хаосът бил зона, където всичко това липсвало…

Вие преценете в какво живеем. В космос или в хаос?

У нас боговете на управлението обявиха, че ще продължават осъзнато и стабилно да крепят коалицията , ще продължават да гребат в една лодка, защото иначе щял да настъпи хаос.

Проблемът е в това, че гребат в различни посоки и затова лодката не се движи…Стои на едно място, осъзнато и стабилно.

Какво беше казал Ницше. „Човек трябва да носи хаос в душата си, за да роди танцуваща звезда“

Всичко дотук звучи като някакво ломотене, кънти на кухо направо. За какво ви изсипах целия този смешен плач ли? 

Защото смятам, че е крайно време е у нас да има нещо ново за отбелязване и защото не мога да съм спокоен.

Ние не живеем в космос, а в нещо като „Прасета в космоса“

В нашия космос накрая прасетата освинват всичко и хората заживяват в осъзната и стабилна свинщина, а това е по-лошо от хаос.

Ще кажете не вливай ми в сърце отрова и ще сте прави.

Време е за прогноза

Днес ще е слънчево, но и облачно, горещо и влажно, ще вали и ще прегърми, а максималните температури ще са около 29 градуса в Бургас и в региона.

Нека е хубав денят ви

Автор: Красимир Калудов

P.S  : Във филма „Прасета в космоса“  доброто побеждава, така че надежда има. А ГЕРБ подкрепи президентско вето срещу закон, гласуван от ГЕРБ, така че надежда има.

Може пък да излезем от хаоса.

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...