ориентири 11 юли 2018

Купувате билет за арт автобуса и разглеждате безплатно Авиомузея

Жителите и гостите на Бургас, които са си закупили билет за градския туристически автобус  за датите 13, 14 и 15 юли, ще имат възможност да разгледат безплатно Авиомузея в кв. Сарафово.

Атракционният автобус тръгва от "Магазия 1" в 16.30 часа и 18.30 часа, а маршрутът му е ул. "Булаир" - бул. "Демокрация" - бул. "24-ти пехотен Черноморски полк" -  парк "Езеро" -  кв. Сарафово - парк "Езеро" - бул. "24-ти пехотен Черноморски полк"  -  бул. "Демокрация" -  ул. "Булаир"  -  "Магазия 1". Спирката в кв. "Сарафово" ще бъде на терминал "Пристигащи" на Летище Бургас.

Връщането от Летище Бургас, терминал "Пристигащи" са в 17:30 и 20:00 часа. Цената на билета е 2,00 лева, за деца до 10 години - 1,50 лева.

Спирките по маршрута са съответно Зона за обществен достъп на Пристанище Бургас, Морската градина, Експозиционен център "Флора", Фестивала на пясъчните фигури, Пункта за наблюдение на птици на Атанасовско езеро и Авиомузея.

Всеки пътник на атракционния автобус на 14 юни ще може да посети и организираната детска работилничка за изработване на хартиени модели на самолети, изложба с рисунки на летателни апарати, игрови техники с Милева Владкова. Тя ще бъде разположена в обновения ТУ-154. 

Наред с това децата ще имат възможност да се запознаят отблизо с професията на пилота и на стюардесата, както и основните им дейности в самолета.

Освен Ту - 154, посетителите може да разгледат и останалите попълнения в парка на музея - Ан - 2, Ан - 12, пилотската кабина на Ан - 24, МиГ - 17, МиГ - 21. 

Още от: ориентири


Още от: различно


Още от: време за прогноза