време за прогноза 27 юни 2018 2018-06-27 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaUZMIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--e780ffe76288b067d7ec402b467ae097a3d2a668/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_31745.jpg

Burgas Reporter Ltd.

От опозицията искат помощ от системата VAR, за да оценят управлението на правителството

Когато човек сам хвали себе си, какво е това? Признак на оправдано самочувствие или самохвалство? 

У нас, в ПИТАТ ЛИ МЕ ДЕЙ ЗОРАТА МЕ ОГРЯЛА ПЪРВИ ПЪТ не звучи никак добре, когато са каже за някого „Тоя много си е повярвал“. А в САЩ е точно обратното. Голяма похвала е да се рече за някого, че много си е повярвал. Къде са те, къде сме ние. 

Мислех си за тези разлики, докато четях какво е казала г-жа Лиляна Павлова по повод на европредседателството ни. Според американския тертип това е хубаво. Или не е хубаво...според нашенските разбирания.

Според министъра на европредседателството ТО е минало успешно и мисията е била изпълнена. Точка. Край на разискванията. Следващата мисия в дневния ред, моля.

Успешно е, не е успешно - се пита опозиционерка, докато къса листенца от маргаритка - картина на Вилхелм Касел


Ама, искаме да ползваме технологията VAR – сигурно ще ревнат от опозицията.  Нека видим на ВАР мониторите с видео повторение успешно ли е или не е успешно европредседателството.

Няма VAR. Няма киреч. Успешно е и толкоз. Както се казваше в една стара градска легенда „Кой таковал, таковал. Кака се ожени“

Извън категоричността на тази наша успешност бих искал да споделя учудването си от това, че австрийското европредседателство щяло да започне с пикник.

Не, не с пукник, демек с пукница в чалготека и полуголи моми, а с пикник. 

Пикник, бе!!! Там, на някаква поляна канят всеки австриец да вземе приятел и кошница с австрийски натурални продукти и да хапнат и да пийнат заедно.

Басискръндзитечуек!!! Пикник???  Не можаха ли да направят една церемония в някое австрийско прясно ремонтирано ендека? Пикници ще ми организират насред поляната.


Мани ги австрийците. У нас вместо фанфари, салюти и конграчулейшъни за успешния край на тази наша националноотговорна  мисия от левицата поискаха вот на недоверие заради липсата на сигурност.  Баш сега. Нож в гърба Му е това. 

Но управляващите казаха на нашенските левичари  „Но пасаран“, демек със сигурност няма да мине този вот на недоверие за сигурността.

Няма да мине и законопроектът за камарата на автобусните превозвачи. Той го отмени. Ей, тъй. Без указ. Обади се на депутатите и го отмени. А те уж бяха готови да го гласуват. Той обаче така реши. Отменя се.

Сещате ли се за онзи стар лозунг „Един водач, една партия, един народ“. Когато всички хора в държавата започнат да мислят като един човек или когато упълномощят един човек да мисли вместо всички тях, тогава вече няма държава и народ. Има стадо и водач. 

А коя е следващата успешна мисия пред Отечеството любезно? Влизане в еврозоната? Влизане в Шенген? 

Не знам. Наистина нямам представа.

Моята мисия е да изкарам месеца, да платя вноската по кредита, да платя сметките, да платя данъците, да направя ремонт у дома, да платя синята зона, данъка на автомобила, да платя осигуровките, да купя дрехи и обувки на децата, да им платя курсовете за английски език, защото в училище нещо уроците им по този предмет са малко несполучливи, да…да…да…и все не мога да кажа, че мисията ми е била успешно изпълнена. Както би казал някой футболен капацитет в телевизионното студио на световното първенство „Пак казвам, като цяло играем мач за мач“ , демек ден да мине, друг да дойде.

Но какъв е тоя смешен плач.

Ако искаш да разсмееш правителството, прави си планове. Някой от вас в плановете си включвал ли е поскъпване на парното и тока от 1 юли? 

Това няма никакво значение. Европредседателството е успешно. Мисията е изпълнена. 

А Марадона спи по време на мач на Аржентина. А един наш политик играе на мач по време на работа. 

Време е за прогноза за времето.

Ще бъде облачно, хладно, дъждовно и …нека да е лято, само да е лято, но днес няма да е.

Нека е хубав денят ви.

Автор:  Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...