време за прогноза 24 юни 2018 2018-06-24 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaEpMIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--dc4300bf4fccc06bd2a6706a0724a24410ab1556/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_31718.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Новата любима словесна патерица "Като цяло" измести "Пак казвам" и "Мисля, че"

Мярнах нейде заглавие, че една родна партия показала как се гласува електронно. Било лесно, удобно и прочие.

Ама, всуе се морите. 

То не е важно кой гласува електронно, а кой  брои ръчно гласовете. 

Сещам се как преди няколко години една лидерка на партия заклейми тогавашните управляващи и опозицията, че не са направили нищо, за да изтрият близо 1 млн. мъртви души в избирателните списъци. 

Питаше как е възможно това??? Възмущаваше се. 

После по волята на съдбата или по нечия друга воля тя стана управляваща и някак забрави „мъртвите“ гласуващи, а избирателите продължиха да се блещят друг пъти не видели, в едно да гласуват  живи и умрели.

Ама, какво значение имат тук някакъв си фалшив електорат. Тръмп обяви икономическа война на ЕС и аз силно се притеснявам какво ще стане с износа на български автомобили за американския пазар…

Какво? Моля??? Няма български автомобили ли? Съвсем никакви ли няма?

Ами, да. Виновни са сигурно злият Орешарски  и лошият Иван Костов. Ако не бяха тия двамата вагабонти, кой знае каква автомобилна индустрия щяхме да сме развили.
Българският автомобил би трябвало да е с една конска сила


Полицията залови за ден два поредния избягал затворник. Този път не му оставиха време дори да си пусне брада. 

Те ги пускат, ние ги хващаме- както би казал един роден класик. 

Интересно защо всички са се вторачили към полицаите и ги хулят, че не можели да опазят затворниците, при условие че затворите са на подчинение на министерството на една руса министърка, а не на МВР.

Още няколко дни и европредседателството ни ще свърши. Тогава от център на вселената и от пъпа на Европа пак ще се върнем към традиционното ни състояние на …на какво…ами, на балканци.

Много ми хареса визионерския подход на премиера, който призова да се затворят всички граници. Хубаво, ама ако затворят съвсем буквално границите, то тогава изтичането на български мозъци ще спре и всичките гениални български умове, които са му намерили лесното как да източват западноевропейските социални системи и банкомати ще останат у нас.

Малко след падането на Берлинската стена и на границите баща ми през 1990 год ми предложи…“Я, да те взема с мен и да те оставя в имигрантски лагер в Австрия, че да отидеш после до САЩ“ Пък аз отказах. И вместо да тръгна по таз тежка чужбина, аз избрах да уча в Шуменския университет.  Чак след години отидох до Виена и разбрах, че изборът ми на Шумен е бил по-скоро неправилен. Съдба. Сега можеше да съм прочут мияч на чинии във Виена или някъде из Калифорния в САЩ. 

Но и за мияч на чинии не ставам. Затуй си купихме миялна машина. 

Гледам националния отбор на Германия и съм изумен колко много разноцветни германци има в него. Кажи речи десет националности, че и повече има в тази мулти култи версия на Маншафта. Ама, в отбора им няма нито едно момче българче , чиито родители българи са му дали шанс за по-хубав живот в Германия. Да речем някой Лудвиг Хазърбасанов или Райнхолд Печикамъков, който е показал своя голям талант и е стигнал до немския национален отбор.  Ето на…няма ни никакви.

Интересно е, ако в българския футбол бъде въведена системата VAR…не,не я бъркайте с прочутото българско „Дай вар, дай киреч“

Ще се види как защитникът на отбор „А“ казва на нападателя на отбор „Б“ „Айде вкарай я най-сетне тая топка, бе тюфлек…нали се разбрахме за 1:0 и после обръщалка при коефициент 5“

Няма да я въведат скоро  и затова още дълго време ще има случаи, когато един отбор ще излиза с юношите си срещу друг отбор, за да загуби с много , а после прероден ще излиза с титулярния си състав срещу трети отбор, за да го строши на терена и да го победи в полза на …знае се на кого.

Вие луди ли сте, бе. Прочетохте всичките тия безсмислици чак дотук??? Хич не се питайте какво е искал да каже авторът, защото той нищо не е искал да каже. Само си разсъждава ей тъй.

Съвсем за да ви довърша, мога да кажа ...ъъъ...като цяло...пак казвам...ъъъ.

Доскоро "ПАК КАЗВАМ" беше  словесната патерица, на която се опираше всяко едно българско селебрити по време на интервю. Преди това беше "МИСЛЯ, ЧЕ", а от известно време е се появи "КАТО ЦЯЛО" 
Я, да ги съберем на едно място  и да видим как ще звучат 

"Ъъъъ, като цяло, мисля, че пак казвам ъъъ"

Невероятно е, нали. Само се вслушайте в коментаторите на футболните мачове и пребройте колко пъти "ПАК КАЗВАТ" и какви ги редят "КАТО ЦЯЛО"

А сега е време за прогноза за времето.

Неделята ще ни донесе облаци, слънце, максимални температури от порядъка на 23 градуса в Бургас и в региона и дори дъжд тук таме.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...