време за прогноза 06 юни 2018 2018-06-06 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcFZLIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--0d4b6b7fcf240d84c66c52ca781194f96c2459af/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_31532.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Ура!!! Победа. Успяхме. Българските шофьори ще получават евроцентове, ще спят в кабините и ще се облекчават в бутилка

Алелуя, братя и сестри. Победихме онзи лошия Макрон и неговия пакет.

Камбаните бият, хората се прегръщат по площадите и четат на глас депешата от Брюксел, която гласи: Българските шофьори във Франция ще продължават да спят по кабините.

Дори имам съмнение , че ще продължават изобщо да не спят. В края на краищата българските им чорбаджии са ги наели да транспортират товари, а не да спят.

В последно време българските победи са през ден.

Победихме в Русия и ги накарахме да извият тръбата на „Турски поток“ към България. Така поне казаха нашите първенци. Руските казаха май нещо друго, но то нали се знае. Битият бит…

Сега победихме и Франция и Макрон. Те, май казват нещо друго, ама да си говорят. Не ни пречат.

Важното е това ,че българският шофьор ще продължава да взима българска заплата във Франция и ще продължава да спи в кабината на камиона. Стига с това спане, бе!!!

Нали се разбрахме ,че българските шофьори не спят. 

То, пословичното българско трудолюбие за 800 дни може да промени цял един континент. 

Баща ми беше международен шофьор. Брат ми и в момента е шофьор в САЩ. И двамата години наред са спали в кабините. Никога не им е харесвало. Да го знаете. Те не приемат това като благословия, а като наказание, но нещата опират до пари. Нямат достатъчно пари за хотел. 

Защо българският международен шофьор не праща писмо в бутилка? Защото бутилката му трябва, за да пикае в нея. Кара камиона като вол и няма време да спре, за да се облекчи като хората. Но от него се очаква да е щастлив от това, че едни хора се грижат за това да спи до дълбока старост в кабината на камиона.

Аз пък мразя шофьорските кабини. Баща ми преди всяко тръгване на курс към тази тежка чужбина ме караше да му чистя, лъскам и бърша кабината. Винаги беше недоволен и винаги намираше непочистено местенце. В казармата по същия начин старшината проверяваше дали съм си почистил добре личния АК 47 и от пустия му „Калашников“ все изскачаше някое доказателство за личната ми немарливост и некадърност.

Веднъж казах на баща ми, че искам да отида да гледам мач на „Черноморец“ и че след мача ще изчистя кабината, а той ми отвърна „Захпомни тази дата. От днес нататък аз нямам син“

Май не съм запомнил датата, беше някакъв ден от август, но и до днес той продължава да се съмнява в личните ми умения и достойнства. А аз продължавам да ненавиждам кабините на камионите. Хм, май сега става ясно защо не обичам да си чистя и личния автомобил.  Какъв песюр.

Песюр, това винаги ми е звучало като на френски. Когато обаче видя осраната ми от гларуси кола, не ми изглежда никак френска. А става дума за Рено.

Между другото…питам се, защо нашите политици в Брюксел, Страсбург и Люксембург не спят на паркинга в кабина, ами в хотели и в квартири?

Не се заяждам, само ми е интересно. Да, знам за онзи млад евродепутат, който пътува от България до Брюксел в камион, но това си беше екзотика.

Каквото повикало, такова се обадило…

Сетих се наскоро за тази поговорка, докато коравосърдечно се майтапех с почитателите на индийския сериал „Малката булка“

Смея се на тези хора, а съм забравил, че преди мноооооогооооо години лично съм се редил на опашка за билети в кино „Септември“ в Бургас, за да гледам индийския блобастър „Слонът, мой приятел“.

Също тъй съм гледал в дните на неопитната ми младост и филма „Обичта на майката“ и се сещам, че в сюжетната линия имаше доста буйстващи слонове…

А в „Нури“ пък централна роля беше поверена на едно куче, което отмъсти на някакъв самозабравил се местен богаташ, който поруга честта на …

Уф, унесох се.

Съвсем друго имах предвид. Думата ми беше за това, че се смея на феновете на индийските филми, а се оказва, че аз съм гледал много такива. И че точно хората, които взимат европейски заплати се борят за запазване на българщината в месечните доходи на родните шофьори. Парадокс, нали.

Мислех си, че българските евродепутати се раздадоха докрай и се пребориха за това българските шофьори във Франция да не могат да взимат френски заплати и да спят в кабините на камионите. Но защо тогава същите тези български евродепутати не взимат български заплати в Брюксел или в Страсбург или в Люксембург. 

Не, не им гледам в канчето. Смятам, че си заслужават заплатите и да си ги харчат или спестяват със здраве, но…защо не са български заплатите им, а …европарламентарни?

Това моето е голяма глупост и е адски непатриотично. Аз съм гад, защото искам да няма разлика между българския и френския шофьор. Но какво ли разбирам аз. В края на карищата ставам само да мия кабините…и за това не ставам според баща ми. И май звуча заядливо и злобно като комплексар. Май, май френска заплата ми се е приискала, а? Лош, лош съм аз, че не се радвам на българската победа над Макрон.

Но пък това не ми пречи да ви кажа, че днес максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат  до 27 градуса, възможни са превалявания и прегърмявания и…ще бъде и слънчево и облачно и …както и да е.

автор: Красимир Калудов

P.S Снимката доказва, че и в природата има примери за това как определени създания спят в кабините си, пардон в черупките си
Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...