време за прогноза 16 май 2018 2018-05-16 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcGhKIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--f0aad713d468d03dadd33432dfb0e11452568147/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_31317.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Как стигнахме дотам, че единствените ни мечти са в лотарията

Да ме прости Господ, но след като футболният съюз и крупните индустриалци се хвърлиха с голи гърди да бранят лотарията,  очаквам и Светият Синод да излезе с декларация в защита на тази човеколюбива дейност, хазарта.

Защото в евангелието на лотарийният апостол Захари Гологлав казано е „ Лотарията позволи на българите да мечтаят“

Бряффф…до дни очаквам някой друг лотариен апостол да даде ново тълкувание на прословутата фраза на Мартин Лутър Кинг…онази бе, нали я знаете „"I have a dream".

 Накрая ще се окаже, че не е искал да каже „Имам една мечта“, а „Имам едно лотарийно билетче“

Има огромна разлика между американската мечта и българската. 

От едната страна са примерите на Стив Джобс, бил Гейтс, Илън Мъск и Зукърбърг, а от другата а Пешо от Три могили, а Туньо от Космато бърдо, Пена от Горен Михлюзин.

Едните са се скъсали от работа и нямат никакво намерение да спират заниманията си заради печалбата, а другите много често не работят нищо, но смятат да отидат на почивка на Малдивите или в Дубай.

Затова едните са милиардери, които увеличават парите си, дори когато спят, а другите са хорица, които са готови да ги изхарчат.

Два свята ,единият излишен.

Направо ме е срам, че не си купувам лотарийни билети. Имам чувството, че саботирам този отрасъл в икономиката. ама не съм светец, защото играя тото от поне 30 години и съм спечелил две петици. 

На спечелилите честито, а на останалите бих препоръчал да прочетат романа „Неизживени спомени“ на Стивън Кинг.

Разказва се за един продавач на мечти. Един такъв добър…

И за неговите клиенти, които не могат да повярват на невероятния си късмет да получат, онова, з което са мечтали…

Накрая обаче…хм…прочетете си сами.

А днес ще е топло, дори направо горещо, защото в Бургас и в региона температурите ще достигнат до 28 градуса. Ще има слънце но ще има и облаци….

Нека е хубав денят ви

автор: Красимир Калудов
Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...