ориентири 05 май 2017

Четириног полицай беше част от "спецакция" в ОУ "Васил Априлов"

Учениците от  ОУ "Васил Априлов" в Бургас се включиха в демонстрация по евакуиране на сградата при заплаха от терористичен акт. 

Всички класове напуснаха училището за близо 3 минути. Веднага след това екипи на полицията направиха подробен оглед на сградата. 

Сред главните герои в ситуацията беше немската овчарка Роко. Кучето е на почти две години и е обучено да открива експлозиви. Сега е част от екипа на Гранична полиция, който следи за сигурността на бургаското летище. Там Роко всеки ден участва в проверки на багаж и пасажери. Досега четириногият спец не се е натъквал експлозив.

Днес Роко се справи блестящо с поставената му задача и откри поставен съмнителен пакет в микробус, паркиран пред училището. За добре свършената работа кучето получи награда и аплодисментите на децата, които наблюдаваха отблизо операцията.

Учебната тревога е част от програмата на Община Бургас за превенция и защита здравето на учениците. В операцията се включиха представители на Районната служба по пожарна безопасност, Гранична полиция, Община Бургас, МВР и други. Идеята е чрез извършването на извънредна евакуация да се изгради едно по-сериозно отношение към подобен тип заплахи и да се подобри координацията между отделните служби. 

Още от: ориентири


Още от: различно


Още от: време за прогноза