ориентири 13 март 2017 2017-03-13 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdVk4IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--b00da949d7d30a39d8da2bfe8f528fa2bd9925f6/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27103.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Програмисти се събират в Бургас за "Хакатон 2017"

За поредна година най-добрите програмисти, дизайнери и предприемачи ще се съберат в Бургас, за да вземат участие "Хакатон 2017". 

Тридневният IT-форум е предназначен за хора с интереси в областта на софтуерна разработка, дизайн, информационни технологии и иновативни продукти. Целта на събитието е предлагане на концепция за софтуерен продукт и работа по неговото разработване.

"Хакатон 2017" ще се проведе от 24 до 26 март в зали 1113, 1013, 613 и 513, бл.3. на университет "Проф. д-р Асен Златаров". Откриването ще бъде в 17:00 часа на 24 март в зала 221 на Органичен корпус на университета. Организаторите са осигурили напитки, интернет връзка и удобни места за работа на всички екипи до 21:00 ч. и в двата дена

Темата на тазгодишния хакатон е "Създаване на софтуерни приложения за околната среда на град Бургас". Целта - да стимулира прилагането на съвременните технологии в ежедневието на хората и живота в града. Хакатонът ще има важен принос за развитие на ИТ общността в Бургас. Допълнителните очаквани ефекти са сформиране на екипи от хора, които се допълват като знания и умения, и продължават работа по проектите след приключване на събитието.

Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код. В последния ден на хакатона /неделя 26 март/ участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури.

Допустими участници са екипи от най-малко двама участника, които могат да се сформират както предварително, така и в началото на самия хакатон. Задължително е поне един човек от екипа да има познания по програмиране без значение нивото и опита в областта на софтуерни разработки.

За всички участници ще има награди, които са осигурени от спонсорите на събитието. Първите три проекта оценени най-високо ще бъдат допълнително стимулирани с изненади от организаторите. Фондът с награди е на стойност над 2 000 лв.

Приложенията ще бъдат оценявани според критериите - оценка на идеята; дали приложението има работеща функционалност; начина на изпълнение, качеството на програмния код и избрания подход; потребителския интерфейс; потенциал на приложението.

На участниците, които нямат предварителна концепция, ще бъдат предоставени насоки и идеи за приложения. 

Правила на хакатона:

Участниците могат да си изберат под какъв лиценз да бъде написания от тях код в рамките на хакатона - препоръчително е свободен лиценз. Работата по проектите стартира с началото на хакатона. Не се допуска участие с напълно или частично готови приложения, които са разработени преди хакатона. Приложенията, които не са завършени и нямат работеща функционалност, също се представят на финалния ден и се оценява потенциала им и проблема, който решават. Спонсорите и партньорите на събитието имат право да дават индивидуални награди на избрани от тях участници. 
Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...