ориентири 20 ян. 2017 2017-01-20 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcGc2IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--4a644e4f11719b0cb50fef397b5fb8766a26e795/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_26551.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Бургазлия се жалва пред Мая Манолова за паркирането в к-с "Братя Миладинови"

Националният омбудсман Мая Манолова се обърна към кмета на Бургас Димитър Николов и към председателя на Общинския съвет Костантин Луков по повод жалба на жител, който се е оплакал от паркирането в к-с „Братя Миладинови”.

Пред общественият посредник гражданинът е посочил, че част от територията на комплекса, в който живее, е определена, като „синя зона” за паркиране. В резултат на това много леки автомобили се паркират на улиците, които попадат извън „синята зона”, в това число и пред блоковете в комплекса. 

Поради тази причина бургазлията е принуждаван да паркира личния си автомобил в съседната „синя зона”, за която няма стикер и е принуден да плаща за СМС-и.

Възмутен от несправедливата ситуация, в която често пъти му се налага да попада и от липсата на ефективно решение на проблема, гражданинът настоява да бъдат предприети спешни мерки. Той предлага „паякът” да бъде спрян временно, а синята зона да се премахне изцяло, или целият комплекс да бъде определен като „синя зона”.

Друг проблем, който гражданинът поставя, е свързан с детска площадка, която е разположена непосредствено под терасата му. Мъжът се оплаква, че при хубаво време там се събират над 20 деца с родителите си, „което е свързано с експонирането на неописуем шум и глъчка”. Жалителят уточнява, че дори и при затворени прозорци шумът не му позволява да си отпочине в случаите, когато е бил нощна смяна. 

Въпреки че се е обръщал към общинската администрация, гражданинът пише, че проблемът продължава да съществува. Искането му е детската площадка да бъде преместена на по-подходящо за целта място.

В своето обръщение към местната власт Мая Манолова пише: „Обстоятелствата, изложени в оплакването, мин дават повод да отбележа, че всички административни органи са длъжни да откликват на потребностите на хората.”. Тя настоява компетентните органи да направят проверка на случая и препоръчва да бъдат взети под внимание исканията на гражданина.  


Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...