ориентири 25 май 2016 2016-05-25 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcDA0IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--08c41ba7b0dc96407b22f458fb9c38b74ef229b3/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_25955.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Ивайло Иванов: В средата на сезона ще приключим ремонта около Морска гара и Магазията

Ивайло Иванов е директор на държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура” Бургас. Като такъв той ръководи изпълнението на проекта за превръщането на запустялата територия между Магазия 1 и Морска гара в пълноценна част от града под формата на атрактивна зона за обществен достъп. Г-н Иванов се съгласи да разкаже пред читателите на „Бургаски репортер” какво е сторено и какво предстои да се случи в следващия един месец.

-Какви точно дейности се извършват по вертикалната планировка в пространството между Магазията и Морска гара?
-Нещата вече се виждат, че се изпълняват около първо и второ корабно място. Към момента вече се оформя локалното пътно платно до Морска гара, както и кръговото движение за отвеждане на автобусите, които обслужват пасажерските кораби. Те са с по-големи габарити и когато акостира круизен кораб, се получава струпване от около 20 автобуса. Те трябва много бързо да се придвижат с пасажерите. Затова, както вече казах в предни наши разговори, „кръговото” е най-удачен вариант. -

Демонтажът на крановете приключи ли?

-Това също е в процес. Демонтираха се жп линиите от страната на кея, оформя се локалното платно.  Подготвя се бъдещата настилка на мястото на жп линиите. Демонтирани са крановете, които са общо четири. Остана един, но той е освежен. Пристанищният оператор ще отнесе демонтираните части.


тук ще има кръгово движение
Кога да очакваме завършването на пространството между Трафик кулата, Морска гара и Магазията?
-Времето е с нас. Считаме, че сроковете са по план. Първоначално се получи малко забяване, но се надяваме, че в средата на летния сезон ще сме готови. Може би ще съвпадне с откриването на Магазия 1. Документално очакваме за нея да се даде разрешение за ползване около средата на юли месец.

-Вертикалната планировка включва ли яхтпристанището? 
-Яхтпристанището е включено в този проект, но в момента усилията са насочени към вертикалната планировка, локалното платно... след това изпълнителят ще продължи работата към яхтклуба. Чисто технологично там дейностите не са толкова сложни и могат да бъдат извършени бързо. Освен това през месец май мина една регата в клас „Оптимист”, предстои още една. Ние сме се съобразили със спортния календар, за да минат регатите нормално. Не искаме да пречим на отборите, но и там ще започнем работа в подходящия момент.  

автор: Красимир Калудов
Коментари

икономика ...


Местни избори 2023 ...


политика ...