региони 14 юли 2016 2016-07-14 2020-03-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZ01yIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--8c25c580440d516cb238491f068e72b71aad9da7/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_193.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Бизнесът в Слънчев бряг иска по-дискретни акции на полиция и данъчни

Съюзът на собствениците в Слънчев бряг одобрява масовите данъчни проверки и акциите на полицията в курорта, но смята, че действията им трябва да са по-дискретни за туристите.

 “Ние не се противопоставяме на проверките като такива, дори считаме, че са малко позакъснели, но начинът , по който се извършват, следва да бъде по-дискретен и прецизиран.”,коментира председателят на организацията Елена Иванова.

Според нея прекаленото афиширане на проверките в разгара на летния сезон прави лоша услуга на туристическия бизнес, защото създава предпоставки за отлив на туристи. Хотелиерите вече отчитат отказ от резервации на български граждани.

„Нека обхватът на тези проверки да бъде в целия комплекс, източната и западната му части, всички търговски дружества, опериращи на територията на Слънчев бряг, защото в момента остава усещането, че се проверяват основно хотелите и хотелските комплекси в източната част, които и до сега са обект на непрекъснати посещения от всички институции.  Трябва отговорно да заявим обаче, че не те са източника на средства от сивата икономика. Проблемът се крие на друго място и сме убедени, че всички вече са наясно къде точно е той.”, недоволстват представителите на бранша.

От Съюза на собствениците са решили да изпратят декларация по проблема до трима министри – на туризма Николина Ангелкова, на финансите Владислав Горанов и на МВР Румяна Бъчварова. В декларацията ще се посочва, че проверки трябва да има, но те да не се превръщат в своеобразно представление за туристите, а да са дискретни и без излишна показност.

Хотелиерите ще искат и спешна среща с представители на трите министерства за разрешаване на проблемите в курорта.

Сред основните проблеми в Слънчев бряг са липсата на инфраструктурни проекти, нуждата от четирилентов път от Бургас до курорта, недостига на квалифицирани кадри, неефективната реклама на туристическия продукт. 

Съюзът на собствениците работи по въпроса студентите по туризъм от Македония, Украйна, Беларус и Молдова да бъдат изпращани на стаж у нас през сезона.  По думите на Елена Иванова ако проблемът с кадрите не бъде решен незабавно, съществува риск от фалиране на хотели. 

Коментари

икономика ...


Местни избори 2023 ...


политика ...