спорт 02 юли 2016 2016-07-02 2020-03-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdXduIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--fbc45d7275163eee158984dc35a71398ccf97cdd/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_9.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Тома Томов: Искаме да тренираме на стадион „Черноморец”

Тома Томов е бивш президент на футболния клуб „Черноморец” Бургас през от края на 80-те и началото на 90-те години. Сривът на отбора принуди него и други стари легенди на „акулите” да създадат сдружение „Бъдеще за Черноморец”, което си постави за цел и да възроди клуба. От миналата година в най-ниското ниво на футбола вече играе отбор с името „Черноморец”. Проблемът, който обрича идеята на провал е липсата на база за тренировки и официални срещи. Затова от новосформирания клуб поискаха достъп до спортния комплекс в квартал „Акациите”

Какво точно поискахте от общинския съвет в Бургас?

Това, което поискахме, е да направят всичко възможно и да ни предоставят част от стадион „Черноморец”, където да тренира нашата детско-юношеска школа, за да се осигури тренировъчна база, тренировъчен процес и терен за официални мачове.

А какъв е вашият ангажимент?

Ние поемаме ангажимента да се грижим изцяло за тези терени. Това е централният стадион, съблекалните и двете игрища...на мястото на балона и на „кошарата”. Ние поемаме ангажимент да ги реновираме и да ги ползваме.

Няма ли да вкарате общината в разходи, като искате пари за подръжката?

Не, не само, че няма да вкараме общината в разходи, но и нямаме никакво такова намерение. Ние това го обявихме на Митко Събев, на Пламен Киряков, но те явно тръгват срещу нас. В момента ние реализираме ДЮШ от 150 деца. При нас са доказани треньори. Златко Янков води отбора от набор 2001, Борисов води 2002 год. Нено Ненов води 2003-2004, Пламен Младенов води с Петър Младенов 2004-2005 до 2007. Всички тези възрастови групи ще имат представителни отбори, които ще участват във всички първенства, зонални, областни и национални.

Колегата ви Тошко Райков спомена, че всички отбори можете да ползвате тази база. Можете ли да обедините усилия за подръжката на тези терени?

За нас е най-важно базата да се поддържа. Това, което в момента се случва, то е престъпление. Реновирана база за европейското първенство през миналата година, сега всичко е загинало. Проведохме една среща с изпълнителния директор на БФС Павел Колев, който видя стадион „Черноморец” и се разплака. Евентуално ще се търси отговорност от онези, които бяха длъжни да поддържат тази база в състоянието, в което им беше предадена. 

За тези терени се иска организация и средства. Ние всичко това го осигуряваме. Не искаме цялата база. Искаме централния, представителен терен и два тренировъчни терена. 

Е, общинският съвет натовари кмета с отговорността да предизвика Общо събрание по повод на стадион „Черноморец”. Оптимист ли сте, че желанието ви ще срещне разбиране?

Това е резонният път. Единственият начин е събиране на Съвета на директорите на ПСФ „Черноморец” и взимане на решение за терена.  Честно казано, не очаквам добър резултат оттам. Трябва да има политическа воля от самия общински съвет и от кмета. От февруари 2015 год. досега на всяка среща с кмета, а те са поне 30, сме посочвали само един проблем. Не пари, а липсата на спортна база, на която да тренират отборите на Бургас. Не възразяваме да дадат един терен на нас, втори терен нека да е на друг отбор, трети на друг клуб, но всеки да си поддържа терена.  Нищо друго не искаме.

автор: Красимир Калудов

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...