образование 18 авг. 2016 2016-08-18 2016-12-07

Burgas Reporter Ltd.

Ремонтите в бургаските училища приключват до първия учебен ден

Повечето ремонти, които сега текат в бургаските училища, трябва да са приключили до първия учебен ден. 

За това настоява кметът на Бургас Димитър Николов. За целта градоначалникът свика оперативка с директорите на учебните заведения и поиска да разбере докъде са стигнали ремонтните дейности и дали извършваната работа е качествена. 

По време на срещата стана ясно, че в училищата, където се изпълняват по-мащабни проекти, работата ще продължи и след 15 септември. За децата там ще бъде осигурен безпрепятствен и безопасен достъп до класните стаи. Местата на строителните дейности ще бъдат изолирани добре и работата няма да пречи на провеждането на учебните часове.

В момента се извършва реконструкция и модернизация на спортните игрища в СОУ "Св. св. Кирил и Методий" и ОУ "В. Априлов". Предвидените за асфалтиране площи в СОУ "Св. св. Кирил и Методий" са завършени, изградена е нова канализация, почти изцяло е подменена остарялата ел. инсталация. Предстои да се положи меката настилка и да се монтират уредите на спортната площадка. Оградата на ОУ "В. Априлов" е завършена, дворът е асфалтиран, изградени са нови тротоари, монтират се фитнес уреди и съоръжения. Предстои да се поставят меките настилки на спортните площадки и да се достави нова зеленина. 

В СОУ "Епископ Константин Преславски" се прилагат мерки за енергийна ефективност. Половината от дограмата е подменена с нови профили, полага се топлоизолация на фасадата и вътрешния двор, подменени са всички радиатори, скоро ще приключи и ремонтът на покрива.

Мерки за енергийна ефективност се прилагат и в СОУ "Й. Йовков" в комплекс "Изгрев". Където има възможност, в бургаските училища ще бъдат поставяни енергоспестяващи LED лампи. 

През това лято се извършва изключително мащабна реконструкция на двора на ОУ "Елин Пелин" в комплекс "Меден рудник". Завършена е работата по канализацията и водопровода. Изгражда се нова трибуна и съоръжения за лесен достъп на хора с увреждания. Подменена е настилката във вътрешния двор, монтира се видеонаблюдение и системи за интернет.

Продължава преустройването на ДДЛРГ "Ал. Г. Коджакафалията" в учебен корпус. В момента се изгражда "топлата връзка" между сградата и ПМГ "Акад. Н. Обрешков". 

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...