спорт 15 авг. 2016 2016-08-15 2016-12-07

Burgas Reporter Ltd.

Бразилски волейболисти станаха част от отбора на "Нефтохимик" 2010

Двама волейболисти от Бразилия са новото попълнение в отбора на "Нефтохимик" 2010.
 
Те подписаха договори с носителя на купата на България и вицешампион в Суперлигата за тази година.

 200-сантиметровият Лукас Ален Силва играе на поста разпределител. Роден е през 1995 година. Последният му отбор е "Сао Пауло".

 25-годишният Марио Серджо Джуниор е посрещач,  с ръст от 193 сантиметра. През миналата година е играл в първенството на Испания. През сезон 2013/2014 е носител на купата на Словения с тима на "Калцит".

Двамата бразилци пристигат в Бургас на 29 август, с полет до Истанбул.

 "С треньора Петър Дочев искахме в максимална степен да запазим ядрото на състава от миналия успешен сезон. Нямаше как да задържим капитана Иван Станев, който има много добро предложение от Иран. Другите български волейболисти, които бяхме набелязали за привличане имаха прекалено високи финансови претенции. Надяваме се с идването на бразилците и на другите нови попълнения да покажем атрактивен волейбол, който ще се понрави на зрителите и да играем важна роля в битката за разпределението на отличията в първенството и в турнира за купата на България", заяви мениджърът на ВК"Нефтохимик 2010" Огнян Томов.

Подготовката на "Нефтохимик 2010"  за сезон 2016/2017 ще стартира на 1 септември под ръководството на старши треньора Петър Дочев.

 Другите нови състезатели, подписали договори с бургаския отбор са бившият национал Красимир Гайдарски и настоящият Георги Чалъков, които играят на позицията централен блокировач, както и либерото Мартин Иванов.

 Опитните Мартин Пенев и Стоян Самунев ще продължават да радват бургаските любители на волейбола и през новия сезон.

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...