Минута за размисъл 18 авг. 2023 2023-08-18 2023-08-19 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaTJBIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--fc74e09006c67142a1eb5ca9ee8367efe46e7733/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20230805_065846.jpg

Burgas Reporter Ltd.

За плажовете и хората...в България

Аз тъпо и упорито ходя на плаж в Бургас. Години наред.

Ходя и на плажа в Аркутино.

Сегиз тогиз и на Шофьорския плаж.

Ходя и на плаж съвсем в края на Приморско...
Понякога отивам и на Синеморец.

А моят приятел бай Вес пък ходи на плаж на Вромос. Напук на всички предупреждения, че не трябвало да ходи там. Весо не е ходил на Малдивите и на Сейшелите, ама те и онези селебрита, които са ходили на Малдивите и на Сейшелите, те пък не са ходили на Вромос.

Аз и Весо сме обида за изследванията на учените. Хората научни изследвания ни размахват пред носовете, а ние двамата с него пием кафе. /Това последното взаимствах от някаква древна песен, в която някой споделяше "А ние двамата с Боби пием кафе" , но така и не обясни къде ходят на плаж/ 

И така всяко лято.

И така и през това лято.

Здрав ли съм след всички тези морски бани. Според личния ми лекар, да.

Къпя ли се в морето? Да, за кратко, после излизам и се излежавам на хавлиената кърпа...След това пак далдисвам в морето, плюя водата, о...ужас....дори гълтам от морската вода неволно и пак връз хавлията. Защото аз съм неактивен потребител на морска вода. 

Чух, че според коскоджамити ми български учени...водата по Южното Черноморие не била читава. Прозвуча като едно такова тревожно проучване.

Ученото си е учено, казват старите хора, но аз като стар човек съм в ситуацията на „Едно си баба знае, едно си баба бае“

Защото, както вече казах, аз тъпо и упорито ходя на плаж в Бургас. Години наред.

Ходя и на плажа в Аркутино.

Сегиз тогиз и на Шофьорския плаж.

Ходя и на плаж съвсем в края на Приморско... Понякога отивам и на Синеморец.

Така всяко лято.

И така и през това лято.

И защо го правя ли?

Защото плажовете, които ви споменах, ми харесват. Защото имам спомени по тях. И ми е хубаво да се връщам отново и отново там. И препоръчвам на всички приятели и познати от сърцевината на България да ходят точно там.

Някога назад във времето тогавашната шефка на "Слънчев бряг" АД Малина Стратиева ме попита "Абе, защо българските медии всяко лято обяснявате хорово колко зле е по българските морски курорти? Плащат ли ви от чужбина?" А аз и отвърнах "Хм, не знам как е при всички медии, но някои медии го правят напълно доброволно, само и само да бъдат в тренда, защото си въобразяват, че лошите новини продават и са интересни на хората" И тя ми отвърна нещо от типа на "Аха, значи са безплатно глупави"

Това е.

Хавлията ми е изпрана и готова за разпъване.

През уикенда се каня да ходя към Силистар, евентуално.

Та, ако в следващите два дни видите на някоя от изброените плажни ивици по Южното Черноморие един висок, мускулест, строен, с бронзов загар хубав мъж, който говори с морето на някакъв странен език, да знаете, че този мъж не съм аз. Аз съм другият...оня разпльоканият връз хавлията.

Ей, учените...елате и вие на плаж, бре.

Ха, че то време за прогноза станало...

Горещо ще е днес. И влажно и потно и ...подходящо за къпане в морето.

 

автор: Красимир Калудов

 

 

Коментари

Минута за размисъл ...


пред олтара ...


dev.says |> hello(:world) ...