различно 06 май 2023 2023-05-06 2023-05-06 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbjkvIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--e320fc998feecc8e2256b9acf225f229cc3b6ecb/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/sedmodnev.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Седмоднев от първи май нататък...

А как само започна седмодневието.

Грохотно. С празник на труда...

Хиляди, стотици хиляди...трудещи се изпълниха улици и площади...И някакви люде с имплантирани петолъчки в главите започнаха възторжено да крещят „ах, летете ескадрони, в устрема ви милиони погледи са приковани....“

Глупости...какви стотици хиляди трудящи се, какви пет лева.

Навръх Първи май от една лява политическа сила възвестиха страховито пророчество, че изкуственият интелект щял да отнеме стотици хиляди работни места, заради което същата тази партия щяла да започне борба срещу изкуствения интелект.

Толкова хилядолетия еволюция и накрая стигнахме до формулата O, Sancta Simplicitas срещу изкуствен интелект. О, свещена простота!!!

Да си спомним, че преди стотици години във Великобритания гневни работници чупели тъкачните станове, защото отнемали работните места на тъкачките..., които искали да продължат да предат вълна ръчно, а не чрез машини.

Обективно погледнато до момента изкуственият интелект не е обявил намерение да навлезе в политиката, което не пречи от тази сфера да излизат бая партийни роботи, например.

Пак в началото на седмицата Отечество Любезно, Как Хубаво Си Ти беше разтърсено из основи от един взрив, който доведе до образуване на кратер.

Това не беше какъв да е кратер,  а кратер, който беше зинал да погълне държавността...

И всичко туй е било резултат от терористичен акт, както заявиха едни експерти. Други експерти обаче бяха по-внимателни с определенията. Трети пък рекоха, че работата с тоя атентат понамирисвала, демек всичко било е насън.

Но цялостното впечатление беше, че някакви зли сили искали да вкарат Инструмента Господен в кратер.

Затуй наизлязоха прокурори по цялата страна, за да протестират срещу Злите сили.

Странна работа. Не би трябвало в тази битка между Доброто и Злото, Доброто да победи Злото, а не да протестира срещу него?

Седмицата обаче ще остане в най-новата ни история с едно истинско чудо.

Втората коалиция в парламента обяви своя проект за правителство, преди това да е направила първата коалиция в парламента.

Първата коалиция гневно заяви, че проектът за правителство на втората, демек план "Б", не струвал пет пари и ...затуй сама /първата коалиция/ щяла да представи свой проект за правителство, демек план "А".

Първо определиха план "А" като кабинет на експерти, после като кабинет на личности, а накрая като кабинет на националното спасение.

Ама, от левицата нарекоха всичко туй „тупане на топката“. 

И стигнахме до Деня на армията, когато се проведе военен парад, демонстриращ старо съветско оръжие.

Разбира се, по време на парада никой не видя модерните самолети на военната ни авиация, защото те още са на чертеж, но сърце да е широко.

Нека бъде мир.

И по стар обичай да настане рев, вой и скърцане със зъби

Автор: Чернослипец Храбър

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...