различно 03 апр. 2023 2023-04-03 2023-04-03 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBa0YvIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--5dc692911405fb73b8a982bde7fab7e1f1ae837d/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20230328_081126.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Поуките от парламентарните избори в Бургас

ГЕРБ -СДС спечели изборите в Бургас.

Според стилистиката на ПРСЕВИ листата им заслужено празнува победата си...над противните „умнокрасиви жълтопаветници“..макар че в Бургас и в региона жълти павета няма. Няма и логика в това, че според някои от победителите да си умен и красив е ужасно тежък порок, но какво да се прави. Въпрос на ценности. Или на комплекси от нечия красота и ум. Или на непоносимост към паветата и в желание да ги залееш с асфалт. Зигмунд Фройд сигурно може да каже повече за борбата на асфалтопитеците срещу жълтопаветниците.

Извън тези нелепи закачки и престрелки в социалните мрежи ГЕРБ -СДС показа категорично на местно ниво в Бургаска област, че продължава да е силен отбор и умее партийното строителство. Отборът има и силен капитан...в лицето на Димитър Николов. Защото нали никой не се заблуждава, че без Димитър Николов резултатите биха били същите? Или се заблуждава? То, ще си е за сметка на заблудените. Но всичко това не омаловажава победата им и те трябва да бъдат поздравени. Така, както се прави в белите държави. Моля? В нашата не се прави така ли? Ако е така, закривай!!!

„Продължаваме Промяната – Демократична България изгуби тези избори. В коалицията очаквано настроението е минорно, но ако подходят прагматично, ще осъзнаят, че вече са се превърнали в незаобиколим фактор в Бургаска област. На изборите се яви партия без нито една партийна структура, без никакви партийни членове, но след изборите това вече не е партийна Пепеляшка, а има подкрепа от хората във всяка една община на областно ниво. Нещо се е променило и то е, че ПП вече е като голям трън в...петата на победителите. И все по-трудно ще става този голям трън да бъде пренебрегнат. Е, ако питаш победителите, няма нищо такова, но то ако ги слушаш тях, да си умен и красив е ужасно тежък грях, както вече беше обяснено за хиляден път.

Дори и тези резултати показват, че на предстоящите местни избори ПП-ДБ наесен ще имат силно присъствие в общинските съвети в Бургаска област. А това е вече тема за размисъл? Или не е? 

Изводът е ясен. Без партийни структури не можеш да спечелиш парламентарни избори.  Затова нека благодарят за подкрепата на гласувалите за тях. Да благодарят и на онези хора, които не гласуваха за тях, защото това е сигнал, че имат още много работа за вършене. 

Резултатът на ДПС както винаги заслужава признание. Изключително прагматични, последователни и целенасочени от Движението за пореден път показват, че в политиката планирането и стратегията са дълъг процес, а не нещо от типа на „Ура, да, живей“. И за пореден път въпросите са към всички останали партии, които незнайно защо смятат, че в Айтос, Руен, Сунгурларе и Поморие няма достойни хора за тяхното внимание. ДПС харесват това. И си работят професионално. Останалите партии си карат по старому по отношение на определени населени места в общините Айтос, Руен, Сунгурларе и Поморие.

Възраждане бият камбаните, лидерът им триумфално шества по телевизионните студиа, гърмят шампанско...предполагам „Игристое“ и пресмятат бъдещи успехи. Хубаво е да се вгледат в резултатите на Атака, НФСБ, Бареков и Яне Янев...назад във времето в Бургас и в страната. Ще открият интересни прилики за славен старт, бурно развитие и ...тих финал. Но идеята им е да танцуват повече от едно лято. Със сигурност ще танцуват сами. 

В БСП отново изчисляват дали ще имат един мандат в лицето на вечния Петър Кънев или два мандата. Колкото и да им е неприятно, бургаските социалисти все повече се превръщат в подробност от пейзажа на изборите за Народно събрание. Продължава да е мистерия защо настъпват все една и съща мотика  и защо бургазлията Атанас Зафиров, например,  е пратен някъде из страната да мобилизира подкрепа, а в Бургас със същото вече за енти път е натоварен достопочтеният ямболски другар Кънев. Партийно строителство е това, не е шега работа. 

Според повелите и традиците на партията в Бургаски избирателен район млади 55-65 годишни другари социалисти чакат на резервната скамейка да получат някой ден шанс с избираемо място, но...засега това се отлага. Младежите социалисти пък има още много да чакат, докато станат млади другари на 55-65 год. възраст. Иначе БСП имат пълното основание да обяснят, че са най-мощната политическа сила в лявото политическо пространство в областта и в страната. Това е бял кахър. Важното е да се унищожи джендъра с партиен билет или джендъра по същество..., каквото и да означава това. Иначе преференциите на карнобатлията Тодор Байчев заслужават внимание.

ИТН получават достатъчно добра подкрепа в Бургаски регион, за да изпратят силно послание към човечеството, че има такава партия, според която всички в политиката са маскари и лоши хора, че целият цирк е в...лай.а, а те са целите в бяло, докато стоят в същия цирк и в същите тези лай.а. Е, има хора, които вярват на тази приказка, но това са под 4%. от избирателите в Бургаско.

Български възход си свършиха повече от добре работата в Бургаска област, но въпреки усилията на Стоян Грозев и Манол Тодоров силите им не стигнаха за национално ниво. Но пък имат политически капитал, който могат да умножат или да пропилеят в следващите месеци. Само от тях зависи...

И на фона всичко случило се не може да не направи впечатление един кандидат за депутат в Бургас, който превъртя играта.

Бургазлията Димитър Найденов направи показно за мажоритарен вот. И колкото странни обяснения да дават някакви кисели анализатори за успеха му, той показа на тия хора как се прави.

Изправяш се на улицата смирено ден след ден, в слънце и в мраз срещу избирателите очи в очи и първо ги ИЗСЛУШВАШ!!! А после, ако те ти позволят, им говориш за себе си. След това се надяваш да гласуват за теб. Някои хора го правят, други не го правят. Но вече те познават и си засечен от радарите им. 

Това е. Изборите за 49 Народно събрание свършиха. Да пожелаем успех на победителите и разум на победените.

А сега нека новата коалиция заповяда. Поне в нея има готов най-добър, най-опитен, най-можещ, най-знаещ начело, както той скромно се самопределя...и ТОЙ щедро предлага изкушаваща оферта за заемане на свободната позиция "смокиново листо" и "бушон".

Желаещи има. На хаирлия да е.

автор на злостния коментар: Красимир Калудов...некрасив и неумен жълтопаветник

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...