Минута за размисъл 17 окт. 2021 2021-10-17 2021-10-17 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBblY1IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--55c2a3c3898b33838b952c5822f2b974119beb5d/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/sedmodnev.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Седмоднев - нови прически, кални души, футболни конгреси и прочие магарии

Хроники на една предизвестена…абе, хроники на там, нещо си, от някъде си

 Понеделникът започна с дъжд, с жълт код за проливни валежи и с жълти зъби тук там по телевизиите. И с реклами на дамски превръзки и лекарства срещу проблемни простати. И тъй цяла седмица. Дъжд, простати и простаци.

Един кандидат за президент на Мила Родино Ти Си Земен Рай с деликатно примляскване обясни, че втори кандидат за президент играел игра за прехвърляне на гласове  с трети кандидат за президент . Луна, кажи си, бе…на кого прехвърляш милиони и милиарди гласове.

Време е политиците да проумеят нещо, което е тъй просто и логично. Да казват, че в делата си се придържат към християнските добродетели, а не към християнските ценности. Защото доброто цена няма, а ценностите са част от ценоразпис.

Защото по време на изборите човек за човека е глас, а да обичаш своя ближен означава да го направиш застъпник.

Иначе когато правиш добро, го хвърли в морето. А плажът дай на концесия…както биха казали повечето политици.

Пътищарите санкюлоти блокираха столицата с искане да си получат 900 млн лв. за свършена работа. И когато ресорният министър ги попита „А защо срещу онези 1.5 млрд лева, които сте получили авансово няма нищо свършено“ , асфалтовите пролетарии отговориха с мощно „Оставка, оставка“ .

Шефовете на пътищарите обаче деликатно замълчаха. Че може ли да се задават, ей така, такива гадни въпроси. Къде били тези 1.5 млрд лева. Ами, на сигурно място са, да не настинат.

Австрийският канцлер Себастиан Курц, наричан за краткост от един роден политик  „моят приятел Себастиан“ подаде оставка…Тамошната прокуратура го погна с куп обвинение, едно от които е…ами, звучи странно. Оказа се, че австрийското правителство било дало парици на местна медия и срещу тези пари получавало било похвални слова. Ъъъ, че то това е нормална търговска практика на всички български правителства. Ако тази практика спре да се практикува, какво ще правят тогава глашатаите у нас? Те хвалят платено и псуват безплатно.

На кого ни оставяш бай Курц???

В България оставки се не дават, а и да се дадат, нищо не означават. Ей, го на…Този фантастичен, този невероятен Боби Михайлов лани подаде оставка, след две години се върна и каза „Ами, аз таковата, отпочинах, размислих и пак съм готов за танци…“ за работа, де. И се яви на футболния конгрес и спечели отново президентския пост на БФС и хвърли всички в оркестъра. 

Много ме радва един почин на наши сънародници, които отиват до Одрин, връщат се, нахвърлят покупките върху леглото и после публикуват снимка на инсталацията „Сиромашка радост“.

Това е то, българската потребителска кошница. Няма ли евтин прах за пране от Турция в нея, не ми я хвали. 

Сега тия 25 смарт часовника, които ги раздаде  Министерството на здравеопазването, като какво се водят? Като стимул за малкия и среден бизнес или като игра с публиката? Едно време на „Супер шоу Невада“ и Къци Вапцаров повече им се получаваха нещата. Раздаваха награди на килограм и някакви хубавици се усмихваха по сцената на спечелилите. И затова в тяхното шоу напливът беше голям, а за ваксинирането никой не се е затичал.

Добре, де…разгадахте ме. Аз се ваксинирах без да очаквам нищо повече освен това от лотарията да ми се падне здраве. Иначе имам два пясъчни часовника у дома и един смарт часовник, който ми подари моят мобилен оператор. Ама , не мога да га активирам нещо. Пясъчните бачкат обаче безотказно.

Много трогателно ми прозвуча дежурната проповед на един пътуващ проповедник с джипка. Обясни, че в епохата на Добрия владетел цената на тока била много по-ниска, отколкото по времето на сегашния Зъл владетел и тиранин. А аз се сетих, че по време на първобитните хора цената на електричеството е била още по-ниска. Направо нулева. Сетих се за първобитните, докато колата ми снощи нацели една дупка на пътя и ми изтракаха зъбите.

Един приятел ми казва "Абе, ти имаш фиксация към едни бивш управник". не, бе, нямам. Просто тй изскача отвсякъде. Бивш, бивш, ама се държи като настоящ.

Но ужасът на ужасите обзе всички, когато се чу, че Супермен бил вече бисексуален и се целувал с мъже. Остава и вече да помъкне дантелени прашки, с които да всяка ужас сред враговете си.

Следващата стъпка е ролята на Рапунцел да бъде поверена на плешив дървосекач с карирана риза.

Пък ДавайГришо наби в един тенис турнир двама от най-добрите в момента тенисисти. Прегази ги като луда крава, както се казва и възрадва цялото народонаселение. Очаква се до часове едни бивш министър на спорта да поеме отговорност за тези успехи.

А в предизборния си клип кандидат за президент се чучна с корона. И размахва ръце насред празно поле с камъни и вдърве. Не, без дърве. Само с камъни. Символиката е ясна. Камък връз камък не е останал в наш'та политическа система 4-4-2.

Пък в едно интервю по телевизията едни бивш президнет скромно се самоопредели като мъдър и успешен. И сегиз тогиз се чувал със своя приятел Барак...Барак Обама. А аз се чух с моя приятел Радослав и той ми каза, че като се навел да си слага чорапите и си секнал кръста. От възрастта е, ясно е. Но онзи дето се чувал с Барак Обама, как не си прехапа езика от толкоз глупости, дето ги рече?

Не знам дали тук му е мястото, но картината на Банкси „Момиче с балон“, беше продадена за около 18.6 млн. паунда, демек 18 пъти повече от онзи търг, в който същата картина беше продадена и в следващия момент половинката от нея беше нарязана на ленти. Малко като родните предизборни кампании. В момента, в който изборите приключат и предизборните програми се…разпадат.

И все пак започна поредната предизборната кампания, обилно наквасена с дъжд и опръскана с кал от политиците, които се калят взаимно.

И сега от всички участници в калните борби ще трябва да избираме някой по-малко кален. Пълно е с политици, които мязат на персонажи от нарязана картина на Банкси, но за разлика от неговата творба с всеки нов вот те струват 18 пъти по-малко.

Анадън му?

Муууу.

Брей, че то време за прогноза станало, бе. Днес ще е облачно, дъждовно и кално. Хладно също. Нека е хубав денят ви. А за да е още по-хубав, пуснете си клипа на кандидат президента с короната връз главата.

автор: Красимир Калудов

Коментари

Минута за размисъл ...


пред олтара ...


dev.says |> hello(:world) ...