образование 05 юли 2016 2016-07-05 2020-03-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZ1VvIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--d570f88ee95a98e8b0e538f6c567c93429c7941e/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_41.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Новият съюз

Не е възможно голямо и устойчиво обединение във всички области и на всички нива в нашия свят, ако не е на духовна основа.

Нужно е за около 10-20 години да се проведе специално образование, за да могат да се обединят хората и държавите, а не само да се отворят границите. Срокът зависи от темповете, с които се работи за осъществяването на тази цел. Може и за броени месеци да се постигне.

Основата за обединение трябва да е друга, а не икономическа, с цел да се противостои на Китай и на САЩ в собствена изгода.

Действайки срещу законите на природата, които изискват обединение за подпомагане и единство между отделните елементи, било то хора или държави, то тази общност не е възможно да бъде устойчива и да просъществува дълго време. Намираме се в затворена интегрална природа, която представлява аналогова система, чието състояние е в равновесие. В нея всички процеси са взаимно свързани и всяко изменение на някакъв параметър предизвиква ново пренастройване на цялата система, докато се постигне отново равновесното ѝ състояние. В случая, параметърът „човек“ не съответства на развитието на природната система.

Налага се човечеството да изгради правилни взаимни отношения, които сега са в разрез с хармонията в природата и така да достигне до  равновесие с околната природа, за да имаме шанс да просъществуваме.

Институциите на Европейския съюз имат големи възможности за влияние и бързо могат да разпространят чрез всички средства за масова информацияи интернет програмата за интегрално образование сред населението, която дава правилната система за отношения между хората, основана на съществуването ни в единна и цялостнаприрода, извън която не можем да съществуваме. Разбирайки, че всички ние сме взаимосвързани, в нас се разкрива едно висше осъзнаване, че е необходимо да сме свързани помежду си.

Така ще достигнем до единство, което носи мир и просперитет, а не в подчинеността на 28 Европейскистрани на Германия, която доминира и насочва работата на Съвета в Европейския съюз.

Нужен е баланс на силите между всички партньори – силни и слаби.

Неизбежно е спазването на този принцип, който еприроден закон.

Представа за истинското единство ни дава едно задружно семейство, в което всеки се грижи за всеки. Тази отговорност един за друг трябва да осъзнае всеки европеец. Единствено на тази основа се изгражда обща икономика, обща безопасност, обща политика и обща култура, чието многообразие не противоречи на Универсалното единство. Егоизмът, който е заложен в природата на човека още при създаването му е разделил хората, тъй като всеки търси изгодата за себе си. Коварни и жестоки един към друг, ние сме в разрез с природната система, в която живеем и тя чрез удари – екологични и икономически иска да възстанови баланса в системата.

За да избегнем тези влияния, трябва да се придържаме към заложената в природата сила на единството, която е основа на цялата Вселена.

Ако се съобразяваме с интересите на ближните, ще осигурим и своето благоденствие.

Самите усилия за преодоляване на себе си и поддържане на правилна връзка с другите, генерират между нас такава сила на единството, каквато е в природата.

С нейната помощ ще можем да установим обединено общество с голям потенциал.

Нужен е образователен процес, който да промени светогледа и да смекчи сърцата ни. Чрез последователен маркетинг на новите ценности, които са заложени в позабравените стари призиви за единство и любов, чрезосъществяване надържавни програми за сближаване между хората, спровеждане на Академични курсове за изучаване природата на човека и пропагандиране силата на единството, ще се достигне до повишаване на взаимното доверие и до нормални, достойни отношения, които са истинската основа за един съюз.

Автор: Емилия Наумова

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...