образование 20 май 2021 2021-05-20 2021-05-20 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdUYwIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--8d318a0d1dcfb731de36927d3c4dbf84124e2588/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/IMG_9164%20(1).jpg

Burgas Reporter Ltd.

Строителната гимназия с първо място в състезание за „Озеленяване и цветарство“

Отборът на ПГСАГ "Кольо Фичето" - Бургас спечели първо място в Националното състезание „Озеленяване и цветарство“ в категорията „Бижу от цветя“.

Събитието е под егидата на Министерството на образованието и науката.

Надпреварата се проведе в Сандански, а в нея се включиха 11 училищни отбора от всички краища на България - Сандански, София, Пловдив, Бургас, Варна, Силистра, Кнежа и др. Те се състезаваха в 4 категории- "Бутиков букет", "Аранжиране на кошница", "Букет микс" и "Бижу от цветя".

В състезанието взеха участие и 3 отбора, съставени от ученици със специални образователни потребности.

Бургаският тим беше в състав Гергана Карабинова, Стоян Стоянов и Нелина Димитрова от XI „е”, с ръководител л.арх. Евелина Пилукова.

За поредна година учениците в специалност „Парково строителство и озеленяване“ под ръководството на своя преподавател л.арх. Томас Ахчиян,  доказаха придобитите  знания и умения по избраната от тях професия през петгодишния курс на обучение в гимназията.

Тази година екипът ученици от специалност „ Парково строителство и озеленяване“, който е съставен от ученици от 12 „е” клас,  е удостоен с най-голямата награда, която се връчва на изложението "Флора Бургас". Наградата е учредена по предложение на бургазлията Димитър Димов, тя носи името на арх. Георги Духтев, очертал първоначалните граници и алеи на нашия Приморски парк.

Освен това  ПГСАГ „Кольо Фичето“ получава специалната награда - за принос и добро партньорство  по осъществяване на Националната изложба на цветя „Флора Бургас“.  

„Нашите възпитаници, освен цветна инсталация и участие в подготовката на  изложението, бяха активни и като организатори на специални събития - "Цветя на колела" и на други инициативи. По този начин надградиха участието си и отново допринесоха за традиционно граденото партньорство на гимназията с Община Бургас”, коментираха от ръководството на гимназията.

Наградата беше връчена на директора на гимназията инж. Даниела Симеонова от Мирослава Аргирова - директор на Експо център "Флора".

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...