различно 10 апр. 2021 2021-04-10 2021-04-10 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbEZ6IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--e16bc056f15701c3c96ce01c67474ee2ad8ba2cd/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20160611_123631.jpg

Burgas Reporter Ltd.

СивоКос и ярките му спомени за един предал Богу дух аристократ

СивоКос нямаше никакво обяснение как попадна в тази колективна лудост. Чудеше и се маеше, но по същото време срещу него Гуна го снимаше със своя смартфон и излъчваше изблещената му и уплашена физиономия в ефира на някаква телевизия. 

Трябваше да каже нещо, защото излагацията му придобиваше огромни размери. Като нищо щеше да остане в хрониките на телевизионния ефир като онзи идиот, който се блещеше и не каза нищо. Затова ...облиза сухите си устни, преглътна нервно и ...каза кратко

"Ъъъ, не..."

Цялата тази история с елементи на истерия започна така.

Международните агенции предадоха новината за кончината на един световноизвестен член на кралско семейство. И като част от глобалното село родните телевизии в републиката също грабнаха темата и я превърнаха във водеща новина. Бетер най-възторжени роялисти и монархисти.

Всички телевизии вече бяха излъчили обширни и напоителни репортажи , в които родни селебрита споделяха с треперещи гласове пред зрителите своите спомени  за починалия херцог, припомняха как са се срещали с него или са били на места, на които някога е бил и той.

Внушението беше просто. Всички се бяха срещали с о Бозе почившия аристократ, което пораждаше съмнението, че основната му работа приживе е била провеждането на срещи с нашенски селебрита. Един имиджмейкър пък направо даде да се разбере, че са си пили чая с херцога години наред. 

Известна водеща беше поканила като събеседник известна публична личност, на чиято баба баба и имала братовчедка, която била перачка и била прала чаршафите в имението в Гърция, където като малък херцогът спал веднъж. Рейтингите пощуряха.

А в един сутрешен блок пък буквално избиха рибата като бяха поканили собственици на погребални агенции, които заедно с някакъв особено напорист „ивент мениджър на тъжни ритуали“,  разясняваха тънкостите на погребенията в монархическия свят. Особено интересно прозвуча информацията за биоразградимите чорапи, които погребалните агенциии предлагали като част от аутфита на покойниците.

Само в малката селска кабелна телевизия МЕГДАН ТВ нямаха никакъв материал по темата и общо тридесетината им зрители пишеха гневни имейли по повод на информационното затъмнение, в което ги държаха.

Редакторът Ганчо Чапкънски, познат на близки, познати и колеги като Чапкънина беше пред истерия.

Трябваше да се направи нещо отчаяно в тия отчаяни времена. Иначе щеше да загуби абонатите.

Еврика!!!

Така и така репортерката Гуна беше за риба на съботния пазар в областния град, нареди и да хване на пазара един случайно преминаващ гражданин, който да разкаже своите спомени за херцога консорт.

Гуна налетя на СивоКос, който кротко обикаляше обратно на часовниковата стрелка из пазара, за да купи пресен спанак, козе сирене и малко ядки. Обясни му, че на него се пада тази чест да разкаже своите спомени за покойника от кралското семейство.

СивоКос плахо измънка, че никога не виждал този човек, но Гуна изписка възхитено „Точно ти ми трябваш“ и поиска директно включване

В телевизията моменталически прекратиха 2347 серия на индийския сериал „Малката телякиня“ и с трудно прикрит възторг водещата Пъша Узунбаджакова възвести

Уважаеми зрители, прекъсваме „Малката телякиня“, защото нашият репортер в директно включване ще ви срещне с г-н СивоКос, който ще ви разкаже спомените си за починалия херцог

Гуна заклати глава в такт и запъхтяно пое щафетата.

Уважаеми зрители до мен виждате г-н СивоКос, който не се е срещал с починалия херцог. Добър ден, г-н СивоКос, разкажете на нашите зрители как не се срещнахте с херцога и какво не си спомняте за този изтъкнат член на монархическото семейство"

Камерата се впи в СивоКос, той нервно премести торбата със спанака от едната ръка в другата, преглътна, облиза пресъхналите си устни, пък промълви

...Ъъъ, не си спомням да съм се срещал с него...

Гуна чевръсто го прекъсна.

Благодаря ви за интересния разказ. Уважаеми зрители, срещнахме ви с г-н СивоКос, който никога не се е срещал с починалия херцог и нищо не си спомня за него. Както вече сами разбрахте, естествено първо при нас, това е единственият човек в нашата страна, който не се е срещал с херцога и няма никакви общи спомени с него, а МЕГДАН ТВ отново защити своите високи журналистически стандарти като ви представи тази важна информация. За вас от мястото на събитието предаде Гуна.

Пред телевизорите верните зрители на МЕГДАН ТВ гледаха изблещено в екраните на своите телевизори. Дори и възобновяването на „Малката телякиня“ не можа да ги извади от тоталния им шок.

Конкуренцията пък беше направо убита.

В света на медиите никой освен Ганчо Чапкънски -Чапкънина не беше се сетил, че е възможно да има дори едни човек, който да не се е срещал с починалия херцог, мир на праха му.

Репортерите на няколко национални и регионални медии като глутница се втурнаха да търсят СивоКос, но уви. Той беше изчезнал.

На редакционната поща на кабелната телевизия МЕГДАН ТВ пристигнаха десет нови запитвания за абонаментен план за цяла година и три оферти за закупуване на репортажа.

Чапкънина уморено изпи една ракия и излезе на двора пред административната сграда на малката селска телевизия, където деляха пространството с един малък обор.

Денят се очертаваше да е интересен.

автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...