образование 29 март 2021 2021-03-29 2021-03-29 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBc3R5IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--4cbcfd91549b84eec03b3b6d4bea3bc68c69815b/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/%D0%90%D0%95%D0%93.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Продължават празничните събития на Английската гимназия в Бургас

Въпреки онлайн обучението, което тече в момента, продължават събитията по повод половин век Английска гимназия в Бургас.

Затруднената среда не спира учениците да демонстрират наученото и да търсят нови начини да представят пред света това, което им дава елитната гимназия.

Само преди дни учениците от 9 и 10 клас от паралелките с изучаване на португалски и китайски език в АЕГ „Гео Милев“ се включиха в двуезична авантюра. В събитието, което е част от юбилейния календар на половинвековната гимназия, десетокласниците от паралелката с португалски език представиха интересни факти и моменти от историята на Португалия с превод на английски език. Информацията, поднесена по интригуващ начин, успя да заинтригува и участници, и зрители. Бягайки от скучни статистики, учениците, наред с важните икономически и туристически данни на Португалия, не пропуснаха да споменат любопитния факт, че Джеймс Бонд е „роден“ именно там. Историята разказва, че Ян Флеминг като британски агент среща в Португалия двойния агент- сърбина Душко Попов и по-късно именно той става прототипа на агент 007. Деветокласниците от паралелките с китайски език от своя страна направиха пътешествие около храната, културата и историята на Китай. Зрителите научиха какво е ханфу култура, как се приготвя патица по пекински и какви са последните тенденции сред тийнейджърите в Китай. Всички участници показаха не само уменията си да общуват на екзотичните езици, но и искрен интерес към държавите, които представиха.

В последните дни бяха проведени онлайн обучителни семинари и презентации, които отново са част от събитията по повод 50-годишнината на гимназията. На 17 март Бионсе Бутева от XI д клас представи интригуващ историко-географски поглед на житейския и творчески път на Гео Милев в презентация, изготвена от Станимир Стоянов от XII д и Слави Николов от IX д. На 24 март бе проведен уебинар за финансова грамотност, организиран от учебната компания „Green REBORN“. Целта на младите предприемачи бе да споделят с по-широк кръг наученото в процеса на дейността на двете учебни компании на АЕГ “Гео Милев” – УК „Reborn и УК „Green REBORN“. На уебинара присъстваха повече от 130 човека, включително директорът на гимназията- Жаклин Нейчева, която отбеляза високото ниво на професионализъм от страна на партньорите от „Green REBORN“ и оцени  високо организацията на уебинара.

Събитията по повод 50-годишния юбилей на АЕГ „Гео Милев“- Бургас ще продължат до средата на май, когато ще се проведе юбилеен концерт в Летния театър. Актуален график може да бъде намерен на страницата на АЕГ „Гео Милев“- гр. Бургас ТУК

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...