образование 24 фев. 2021 2021-02-24 2021-02-24 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcHB4IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--d921536906e735d9e9c33d9325f90db16c76716c/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/DSC_3795.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Обучение по френски език започва в СУ „Константин Петканов“ в Бургас

Бургаското иновативно средно училище „Константин Петканов” в к-с „Меден рудник” ще въведе изучаване на френски език при най-малките си ученици.

Идеята за ранноезиково  обучение се роди  по време на посещението на френска делегация в учебното заведение през миналата седмица.

Сред чуждестранните гости бяха френският посланик у нас г-жа Флоранс Робин, както и представители на Регионалното управление на образованието в Амиен (Франция).

Предвижда се от следващата учебна година да бъдат разкрити две паралелки първи клас, в които освен английски, ще се изучава по един час френски като втори чужд език.

„За целта имаме подготвен педагогически специалист с нужното филологическо образование. Той вече е в много активно партньорство с френските колеги. Част от материалите, които ще се използват в обучението, ще бъдат предоставени от френска страна. Имаме идея да въведем френския и като втори чужд език при петокласниците, а в последствие и при учениците от гимназиален етап”, разясни директорът на СУ „Константин Петканов” Даринка Иванова.

Освен това училището е получило покана да изпрати своя делегация във Франция, за да продължи обмяната на педагогически опит и добри практики. Ще се постави началото на културен обмен благодарение на паралелките, в които се изучават усилено различни видове изкуства.

Една от следващите стъпки е учебното заведение да стане партньор в общ проект по „Еразъм +”.

„Изключително сме горди и от факта, че френският Инспекторат по образованието даде много висока оценка на обучението в нашето училище, като подчерта, че то е на световно ниво. Чуждестранните гости останаха впечатлени от микроклимата в СУ „Константин Петканов” и от начина, по който са приобщени децата с различен социален статус или от различен етнос. Макар и малко на брой, сред нашите възпитаници има такива от ромски, турски и руски произход. Във Франция процентът на имигрантите е голям и за тях този въпрос е от изключителна важност.”, коментира още директор Иванова.

По думите ѝ френските гости са оценили и това, че в процеса на приобщаване се включват не само учителите, но и родителите, които понякога сами организират благотворителни акции и помагат.

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...