различно 20 фев. 2021 2021-02-20 2021-02-21 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbjF4IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--e5ef399045577b866813fb3af4429570b8f6ec5b/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/IMG_0317.JPG

Burgas Reporter Ltd.

Принцът, Пепеляшка, нейните селфита и сторита

Въпреки своя статус на бъдещ монарх принцът приемаше за приемливо и нормално да стои почтително в долната част на мраморното стълбище, докато чака Пепеляшка да премине през всички стъпала.

Стоеше търпеливо, изпънал гръб и  ухилен до уши.

Само че…

Само че  му се струваше ненормално и неприемливо това, че Пепеляшка правеше по осем селфита на всяко стъпало и пускаше по две сторита в социалните мрежи през четири стъпала.

А и понякога се връщаше стъпало две обратно и пак щракаше селфи след селфи.

Не, аз окончателно ще се напикая, докато кибича тук под тия стълби – изпъшка през ушите си принцът. Спомни си мъченически колко чаши беше изпил на бала, докато гостите вдигаха стотици наздравици. Пак изпъшка през ушите си. В същото време на устата му като занитена стоеше ослепителна усмивка, резултат от бая, бая, бая болезнени процедури при дворцовия зъболекар.

А Пепеляшка беше още по средата на мраморното стълбище.

Принцът изведнъж беше връхлетян от прозрение.

Извади смартфона си, надипли нервно десетина лайка под снимките и сторитата на Пепеляшка и …

И тогава Пепеляшка се втурна към него, прескачайки по десет стъпала наведнъж, без да се притеснява, че може да потроши стъклените си пантофки.

- Здравейте, мой принце – галантно му изчурулика тя и му подаде грациозно нежна ръчица.

- Добре сте дошла, прекрасна моя…- отвърна той леко напрегнато, целуна леко ръката и, пък добави гостоприемно:

- Обърнете внимание на това кристално огледало до колоните…пред него стават уникални селфита, а аз ще ви оставя само за момент и се връщам…

Пепеляшка изписка възхитено, тръгна бързо към огледалото, а принцът…хукна към...

Да го оставим сам …

После приказката продължи нормално…и по сценарий...до момента, в който всички три дни ядоха, пиха и се веселиха. И направиха хиляди селфита пред огледалото на тоалетната, че да не стават сакатлъци.

автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...