образование 09 фев. 2021 2021-02-09 2021-02-09 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdUp3IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--0aea1f5c04c325eb3b4d90bf71f78b7296f310af/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/eco-friendly.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Немската гимназия е част от международен еко проект

Немската езикова гимназия „Гьоте” в Бургас продължава да реализира инициативи, който дават различни възможности за развитие на учениците.

От тази година гимназията добавя в палитрата си от проекти, по които работи, още един. Той е по програма Еразъм+ и носи името „R4 (Raise, Recycle, Reduce, Reuse) – Making a difference“ (R4MAD).

Проектът е насочен към част от основните цели на ООН за гарантиране на устойчивост, опазване на околната среда и борба срещу изменението на климата.

„Продължителността му е две години и има за цел да повиши екологичната осведоменост и да насърчи поведенческите промени за по-устойчив начин на живот”, обясни Слава Гиздова -Петкова - координатор на проекта.

По инициативата ще работи екип, включващ учители и ученици от България, Швеция, Гърция, Словения и Испания. Целта е да се подготвят учениците и техните семействата за промяната чрез екологично значими ежедневни дейности и да ги направи съпричастни към проблемите на околната среда.

„Можем да се похвалим и с открит САТ изпитен център по английски език, което е още една възможност за учениците от гимназията и за учениците от цяла България да измерят знанията са по английски език във формат, който им позволява кандидатстване в САЩ. Стремежът ни е да подкрепяме възпитаниците си и да създаваме възможности за това те да се развият “, коментира Петя Петрова, временно изпълняващ длъжността директор на гимназията.

Усилията на ръководството на НЕГ не са напразни, а доказателство за това са редицата успехи на техни възпитаници в различни състезания и събития на национално и международно ниво.

“Особено радостни за нас са моментите, в които нашите ученици са разпознати като постижения на инициативи на национално ниво. Тази година Даниела Владиимрова от XI клас се класира на националното многоезично състезание, а Анастасия Банкина от X клас достигна до национален кръг на състезанието по творческо писане.Това, разбира се, е плод на усилията на целия екип и очакваме усилията да продължават да разгръщат потенциала на учениците ни”, допълни тя.

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...