образование 30 окт. 2020 2020-10-30 2020-10-30 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaHh0IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--fad5e9f2b63b6d742fa10099a65b5f9242191f94/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/aeg1.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Дарители помогнаха на АЕГ „Гео Милев“ да преобрази сградата си

Редица благотворителни инициативи направиха възможно започването на новата учебна година за АЕГ „Гео Милев“ да бъде не само на нов адрес, но и в реновирана сграда.

С труд и материални дарения бивши възпитаници и семейства на настоящи ученици успяха да подобрят условията, в които възпитаниците на една от най-елитните гимназии в Бургас се обучават.

Асоциацията на бившите възпитаници на гимназията се ангажира с изграждането на инсталация за топла вода, която до този момент не е съществувала в училището. Дарители са се погрижили и за нови чинове и маси, както и за антибактериалната настилка в няколко от стаите. Училището е получило и посетителски столове, компютри и мебели от бивши възпитаници. Почистването на училището след ремонтните дейности също е било дарение от семейство, приело каузата на АЕГ „Гео Милев“ за своя. Общото между всички благотворители е, че не искат имената им да бъдат публично оповестени.

„Бих желала да благодаря на всеки един поименно, защото без тяхната помощ нямаше да се справим. Вярвам, че за доброто трябва да се говори. Благодаря на Асоциацията на бившите възпитаници на АЕГ „Гео Милев“, които положиха огромен труд, за да можем да започнем учебната година в обновена сграда. Благодаря и на Община Бургас, които съдействаха по всякакъв начин и ни подкрепиха в реализирането на идеите ни. Заедно монтирахме осветление на двора, което до този момент никога не е съществувало, а за нас беше много важно да осигурим безопасна среда за учениците ни.“ разказва директора на училището- Жаклин Нейчева.

Вече няколко месеца английската езикова гимназия в Бургас е на нов адрес, след като през лятото бе преместена в сградата на СУ „Добри Чинтулов“ в бургаския комплекс „Изгрев“. С това се осигури достатъчно място за над 800 ученици, които до този момент се обучаваха в обща сграда с НЕГ „Гьоте“ и възможност за едносменен режим на елитното училище. От 29 октомври със заповед на здравния министър гимназиите преминаха на електронно обучение, което ще даде възможност АЕГ „Гео Милев“ да довърши ремонтните дейности в сградата.

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...