спорт 25 окт. 2020 2020-10-25 2020-10-25 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdXBzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--b77e74fc68c8eb18e4641fa8af899d6163ce8176/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20201025_134647.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Привържениците на „Нефтохимик“ отчаяно търсят спасение за своя любим клуб

Община Бургас да не предлага акциите на общинския футболен клуб „Нефтохимик“ на бизнес дамата Анелия Златкова.

Това беше едно от исканията, които изразиха представителите на привържениците на „шейховете“ на среща с групата общински съветници на ПП „Средна европейска класа“.

Константин Бачийски и колегите му поканиха на разговор феновете, за да се запознаят с тяхната позиция относно евентуалното прехвърляне на акциите.

На предстоящата общинска сесия ще се обсъди и гласува предложение да бъдат предложени 800 броя акции на предприемача Павел Бошнаков и на СНЦ „Нефтохимик“, а ако те откажат, същото предложение ще бъде отправено към строителния предприемач Анелия Златкова, тъй като единствено тя изрази официално намерение да се заеме с финансовото стабилизиране на клуба.

В момента „Нефтохимик“ е в остра финансова недостатъчност, с натрупани задължения от предходни периоди, с неизплатени заплати и осигуровки към играчи и треньори, в дъното на класирането във Втора лига и с въпросителни дали би могъл да осигури финансиране за провеждане на задаващия се мач от поредния кръг на първенството. Същевременно отборът не разполага с никакви активи, няма и собствен стадион.

Преди дни стана ясно, че доскорошният финансов благодетел Павел Бошнаков не желае да получи акциите. Няколко години той издържаше отбора с лични средства като основен спонсор.

Същевременно представителите на сдружението на привържениците СНЦ „Нефтохимик“ планират свое общо събрание за избор на ново ръководство на 14 ноември.

Самите те не отхвърлят изцяло  възможността да получат акциите, но признават, че нямат място в управлението на клуба и трудно биха моли да намерят спонсори.

На срещата с Бачийски и колегите му феновете призоваха на предстоящата сесия да не се прехвърлят акциите. Привържениците предложиха общината, СНЦ и клубни легенди заедно да обмислят и изработят стабилизиращ план за спасяване на „Нефтохимик“.

Привържениците изразиха и притесненията си от някои от клаузите по договорите за ползване на стадион „Лазур“, които носят нови финансови задължения за „Нефтохимик“ и това допълнително утежнява ситуацията.

Същевременно те не скриха подозренията си, че  общината и общинския съвет се опитват да избягат от отговорност като се „отърват“ от акциите на футболния отбор.

По време на разговорите Константин Бачийски напълно коректно припомни, че преди четири години, когато „Нефтохимик“ придоби статут на общински клуб, Общината не е обещавала финансова издръжка на отбора , а единствено гаранции при преговорите със спонсори.

 

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...