спорт 24 окт. 2020 2020-10-24 2020-10-24 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdDlzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a1d234c9f3899425c6891676d5c30ab98e3c2115/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/IMG_9536.JPG

Burgas Reporter Ltd.

"Черноморец 1919" грабна победата срещу "Атлетик" Куклен с 2:1

"Черноморец 1919" продължи победоносния си есенен полусезон като този път спечели с 2:1 срещу коравия отбор на гостуващия "Атлетик Куклен".

"Акулите" откриха резултата в 10 мин. от дузпа за игра с ръка на защитник на гостите. Милен Кирчев не трепна и не остави никакъв шанс за вратаря срещу себе си.

Въпреки доброто начало постепенно домакините намалиха оборотите и предоставиха инициативата на своите съперници. В 14 мин. вратарят на "Черноморец" излезе предвидливо срещу играч на "Атлетик", който изненадващо изскочи зад защитата в сини фланелки. По този начин стражът на бургазлии сложи край на една критична ситуация пред себе си.

При последвалата контраатака нападател на "акулите" атакува отляво, напредна в наказателното поле, но ударът му закъсня и се стигна само до ъглов удар.

Последва силен период за гостите.

В 20 мин. те изпълниха пряк ъглов удар в ляво от вратата на "Черноморец", топката достигна до наказателното поле, където изненада защитниците на "акулите". В последвалото хаотично разбъркване футболист на "Атлетик" получи възможност да стреля от непосредствена близос и изравни резултата.

В 35 мин. ситуацията се повтори. След центриране, този път от дясно, се достигна до ново разбъркване, но защитата на домакините успя да сложи край на опасността.

В 44 мин. след ново центриране пред вратата на "Черноморец" играч на "Атлетик" отпарви силен изстрел от воле, но вратарят на "акулите" блестящо парира топката.

В продължението "акулите" развиха постепенна атака, която едва не матира съперниците им, след като топката разтресе горната греда на вратата на "Атлетик".

Първата част от срещата със сигурност не е зарадвала старши треньора на "Черноморец" Слави Костенски. Неслучайно той на няколко пъти порица своите играчи за тяхната прибързаност, припряност и заради грешките в подаванията.

Същевременно гостите демонстрираха доста солидна игра, имаха ръстово предимство и превъзходство във физическите сблъсъци, както и по-добро преливане във фазите "защита" и "нападение".

По всичко личи, че Костенски е използвал максимално добре времето в съблекалнята на почивката, защото през второто полувреме играчите на "Черноморец" бяха буквално преобразени и надиграха напълно своите противници. Превъзходството на "акулите" беше толкова осезаемо, че принуди играчите на "Атлетик" да спират съперниците си в сини фланелки с поредица от груби нарушения. 

Доминацията на бургазлии се изрази не само с още две ударени греди, но и с победен гол на Антон Узунов буквално в последните секунди на мача., който им донесе не само три точки, но и затвърди амбициите им да преследват първото място в Трета "Югоизточна" група.

През тази есен "Черноморец" вече не един път грабва успеха в заключителната част на срещите си. Това е сигурно доказателство ,че Радостин Кишишев и Слави Костенски са успели да внушат на играчите си, че мачовете се играят до последния съдейски сигнал и тогава всичко е възможно. А за енергията, непримиримостта на футболистите и за възхода на отбора на "Черноморец" доказателство е и това, че хората по трибуните бяха предпочели да гледат в събота следобед на живо мача на "акулите", а не телевизионното излъчване на испанското "Ел Класико" между Барселона и Реал Мадрид.

 

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...