различно 17 окт. 2020 2020-10-17 2020-10-17 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbzVzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--8b2177dbf55aab33335a24ee57c845167aec979e/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20160611_123631.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Сивокос и ужасното кафяво петно по светлите му панталони

Това е пълна излагация!!! Срам ужасен!!! – мислеше си Сивокос, докато нервно опипваше задницата на светлобежовия си панталон.

Допреди малко животът му се развиваше в стил „Пей сърце“ и всичко беше едно голямо „Долче фар ниенте“,  но сега от цялата тази идилия беше останало само Ниенте. Нищо не беше останало, демек.

Сега СивоКос се пулеше срещу голямото кафяво петно от „шоколадов сладолед с криспи“ върху шофьорската седалка на фамилната лимузина и както вече стана ясно, нервно опипваше задницата на светлобежовия си панталон. Опипваше я, защото не можеше да я види.

Значи ако на седалката има голямо размазано кафяво петно, какво ли петно има по панталоните ми??? – мислеше си клетникът и трескаво се опитваше да си спомни къде евентуално е развявал изплесканата си задница.

Я, да видим. Мина през магазина, пазарува, после яде сладолед в колата, след това беше в пощенски клон на многохиляден жилищен комплекс и там имаше поне десетина души. Дефилира и по улицата, водеща до пощенския клон. Просто няма начин да не са го видели тъй с кафявото петно, ширнало се връз задницата му.

От срам се изчерви като домат. Като домат, ама с кафяво петно. Видимо от километър.

Кой знае какво са си помислили хората за мен, като са видели кафяво петно върху панталоните ми…едва ли са се сетили, че е от сладолед. Иди че им обяснявай, че е от сладолед – разсъждаваше СивоКос и панически измерваше репутационните щети върху имиджа си.

„Гражданин с осран панталон нахълта в пощата“, „Мъж на видима възраст се изпусна в гащите си“, „Серсем  осра орталъка“ – преминаха пред очите му  набор от потенциални заглавия в местните жълти медии, посветени на петното върху панталона му и само от това се припотяваше.

Не, стига съм си опипвал задницата. Каквото, такова – рече си той и влезе в автомобила. Извади от жабката мокра кърпичка. Призля му, като видя на опаковката с кърпичките снимка на бебешко дупе, собственост на ухилено до уши бебе, пък започна да изтрива голямото, гадно, кафяво петно от шоколадов сладолед с криспи.

После седна върху седалката, подкара колата ,паркира максимално близо до дома си, награби три торби с покупки, но ги носеше някак странно разположени около себе си, с превес около задната част на панталона си.  Торбите стояха около него като пръстените на Сатурн и практически привличаха още повече погледите на хората от квартала.

Така го видя , Миньон, неговата зеленоока половинка, която избухна в смях.  СивоКос страдалчески и спомена какво го терзае, но категорично отказа да и осигури видимост към евентуалното петно по панталоните си.

Стига си се излагал, дай да видя имаш ли леке по панталона си – рече му строго Миньон и той се предаде.

Прегледът показа, че петно върху панталоните няма. Страховете му се оказаха напразни.

Престани да ядеш сладолед, докато шофираш, всеки път се накапваш – рече Миньон на СивоКос, но той вече бодро ядеше бисквити с черен шоколад върху дивана в хола.  Можеше да се цапа, колкото си иска и не му пукаше от никого. Беше си у дома.

Но за всеки случай си сложи домашен тъмен панталон.

автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...