различно 02 окт. 2020 2020-10-02 2020-10-02 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdUZyIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--864886d127b38bddfe35a1e9782760d1dce4ba6b/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/l-pcA3TCykCb.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Днес Усмивката празнува!

“Животът е като огледало, ако му се усмихнеш, ще ти отвърне със същото.”

 Какъв по-хубав ден от днешния, за да послушаме мъдрите думи на американския автор Хорас Джексън Браун?

Международният ден на усмивката се отбелязва всеки първи петък на месец октомври.

“Виновникът” за създаването на този забавен празник е американският график Харви Бел, който е автор на легендарното жълто личице -  happy smile или „смайли”-то.

Той създава символа като част от рекламна кампания през 1963 г. По традиция този „усмихнат ден” се чества всеки първи петък на октомври . Преди да почине през 2001 г. Харви Бел, окончателно определя мисията си като международен посланик на щастието, така измисля и Международния ден на усмивката. Според него той трябва да бъде посветен на „доброто настроение и добрите дела“ и да преминава под девиза: "Направи добро. Помогни на някого да се усмихне".

Знаете ли, че за да се усмихне човек е нужно да задейства 17 лицеви мускула, а за да се намръщи – цели 47? Защо тогава не се усмихваме по-често? Очевидно е по-лесно физически да разтеглим устните си и да покажем слънчева усмивка, отколкото да се нацупим.

Усмивката отваря хиляди врати. Създава приятелства и носи любов. Преодолява прегради. Руши психологически стени. Понякога една искрена усмивка може да освети дори и най-мрачния ден. Да разпръсне светлина там, където някой отчаяно се нуждае от нея.

Тя е най-„опасното” оръжие на всяка жена и най-голямата слабост на всеки родител, виждащ първата проява на щастие върху личицето на своето дете. Тренирайте вашите усмивки,  те са полезни за здравето ви. Подобряват настроението, безплатни са и освен това са заразни. Дори могат да ви помогнат в свалянето на излишни килограми.

Група американски учени от университета Вандербилт в Нашвил установили, че хората изгарят 20% повече калории, когато се смеят. От десет до петнайсет минути смях на ден могат да изразходват калориите, поети с изяждането на един шоколад. Затова почерпете се с шоколад и помогнете на някой да се усмихне. Бъдете посланици на доброто настроение както на днешния, така и всеки следващ ден.

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...