спорт 25 сеп. 2020 2020-09-25 2020-09-25 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcDFyIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--295bf2fee329afc33b5ee0389023adf437881af3/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/P8028922.JPG

Burgas Reporter Ltd.

Появи се кандидат за акциите на Община Бургас във футболния „Нефтохимик“

Г-жа Анелия Златкова официално поиска да придобие мажоритарния пакет с акции на ПФК „Нефтохимик-Бургас“.

Досегашният член на ръководството  на клуба обяви намерението си да управлява отбора като мажоритарен собственик с писмо, което входира в деловодството на Община Бургас.

Бизнес дамата желае да получи 851 броя от акциите, т.е делът, който притежава общината.

В мотивите си за това придобиване г-жа Златкова посочва, че от позицията си на собственик ще може да привлече много по-лесно инвестиционни партньори в клуба.

Същевременно тя планира да продължи да развива партньорските отношения с Община Бургас и в бъдеще.

Малко преди да подаде писмото си за намерение, г-жа Златкова сподели какво стои в основата на нейния изненадващ ход.

 

Защо искате да придобиете акциите на Община Бургас в „Нефтохимик“? Защо искате да поемете тази пълна отговорност?

Аз съм дала до момента 372 000 лв. до момента. Никой не ми е предложил срещу тези пари дори една акция. Получава се така, че когато аз тръгна да правя нещо, срещу мен се явяват акционери и ми казват ,че те са собственици и започват да си водят някакви техни разговори. Как да стане? Аз да наливам пари, а в същия момент някой с 0.95% акции да ми диктува.

Ако придобиете тези 851 броя акции на Община Бургас или над 80.82 % от акциите, какво ще ви помогне това в работа?

Когато си акционер ,имаш основание да преговаряш със спонсори. А сега при такива преговори всеки от колегите ми от Съвета на директорите изказваше разнопосочни мнения. Казваха, че не са искали „Нефтохимик“ да участва във „Втора лига“, че трябва да играе в Трета Югоизточна лига, че…

А когато аз исках отборът да се върне от Созопол в Бургас, когато водех преговори с ЕФБЕТ, беше ясно, че компанията дава пари за професионален клуб, а не за аматьорски.

Преди да имаме възможност да играем на стадион „Лазур“, плащахме в Созопол по над 2000 лв на мач. А сега не плащаме нищо.

Досега съм преговаряла в качеството си на член на Съвета на директорите, но така не мога да привлека спонсори. Винаги съм искала минимум 25% от акциите, а не както досега. Аз привличам финансиране, а други решават как да се изразходва.

Ще гарантирате ли финансова обезпеченост на „Нефтохимик“, ако вие сте основен акционер?

Ще докарам спонсори. Имам преговори. Има хора, които са готови да рекламират.

А тази промяна в собствеността ще гарантира ли спокойствието на треньорите и играчите? До момента те получават новини, които не са никак обнадеждаващи...е, ще има ли гаранции?

Най-малкото сумите, които идват от Общината, вече ще стигат до клуба. Сега те влизат в една сметка и стоят в нея, а клубът изнемогва. 

автор: Красимир Калудов

 

 

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...