образование 20 юли 2020 2020-07-20 2020-07-20 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaEpwIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--c9d9e2fcb3ad8f1653f258572f18a2671fee9686/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B0.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Бургаски деца ще могат да се включат в проект по анимационно кино

Центърът за развитие и подкрепа на талантливи деца в град Бургас представи официално своята обогатена и много разнообразна програма за учебната 2020/2021 г.

Новите авторски проекти включват акценти, свързани с екология, актьорско майсторство, анимация и музикално изкуство. Те са създадени от изтъкнати преподаватели и професионалисти специално за нуждите на децата и младежите.

Едно от предложенията е безплатно обучение в Екоклуб „Зелени изследователи“ - екопроектът е ориентиран към всички деца на възраст от 11 до 19 години, с изявен интерес към опазването на околната среда. Негов ръководител е известният български орнитолог и биолог с дългогодишен опит в научната работа – доц. д-р Светла Далакчиева. Постигнала високи резултати като уредник на Природонаучния музай в Бургас и прекарала голяма част от професионалния си стаж в изследване на биоразнообразието в България, доц. д-р Далакчиева работи през последните години с млади хора, на които иска да предаде своите знания и преди всичко да ги запали да обичат, уважат и пазят природата.

„За успеха на едно начинание, най-важната съставка е отличният екип. Изключително щастливи сме, че на специалната ни покана за сътрудничество в навечерието на юбилея ни, откликнаха едни от най-добрите професионалисти и педагози на България. За нас е чест и привилегия да приветстваме сред нас и известния български режисьор, поет, драматург и почетен гражданин на Бургас – Симеон Димитров. Господин Димитров прие да ръководи ателие по актьорско майсторство „ Homo ludens – Играещият човек“. Рядък шанс е възможността да се докоснеш до големия му талант и да се учиш от най-добрите. Вярваме, че всички деца с дарба и интерес в сфера на театралното изкуство ще го оценят и ще се влюбят завинаги във вълшебството наречено театър“, сподели Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ - основател на Център за млади таланти.

Единствен за града е и авторският проект по анимационно кино, с ръководител - Мелина-Елина Бондокова, завършила анимационно кино и режисура, илюстратор на детска литература, носител на множество национални и международни награди за анимация. Иновативната ритъм група „Ритмокосмик“, с ръководител – Нина Райхел, педагог по пиано, солфеж, перкусии и вокална техника, изпълнител на джаз, класика и поп-музика на много европейски сцени, е друг пилотен проект на центъра, в който всеки бургаски малчуган може да се включи.

А фолклорното изкуство, математиката, рисуването, приложните изкуства, чуждите езици и новите технологии вече десет години са водещи и предпочитани сред талантите на града.

Единствения в страната сертифициран център за работа с талантливи деца планира и мащабна кампания за откриване и изпреварващо училищното образование обучение и развитие на талантливите деца на Бургас, която предстои през месец септември.

 

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...